Rekord magasságon a Litecoin hashrátája

A Litecoin hasráta a 2019-es év első felében folyamatosan növekvő tendenciát mutat és június 2-án rekordot döntött. Még a 2018-as év végén és a 2019-es év elején a hashráta 170 Thash/másodperc körül mozgott, június elején elérte az eddig még nem látott 373 Thash/másodperces szintet. Utoljára április közepén közelítette meg ezt az értéket, amikor elérte az akkor szintén rekordnak számító 371 Thash/másodperces hashrátát. Ezt a tendenciát sokan az utóbbi hetek árfolyamemelkedésének számlájára írják, hiszen egyre inkább kifizetődő az 5. legnagyobb kriptovaluta bányászása. Habár az áremelkedések kétség kívül pozitív hatással vannak a többi kriptovaluta hasrátájára is, egyedül a Litecoin volt képes hashrátáját eddig nem látott magasságokba emelni (a Bitcoint leszámítva, mely szintén csúcson pörög).

Litecoin hashráta | Bitinfocharts

Új bányász a láthatáron

A bámulatos hashráta emelkedésre minden bizonnyal hatással voltak az interneten nemrég megjelenő pletykák, amelyek szerint hamarosan egy új Litecoin bányász fog napvilágot látni. A felvetés a LitecoinTalk nevű fórumon fogalmazódott meg, ahol az egyik felhasználó azt nyilatkozta, hogy az új L5 nevet viselő bányász már elérhető. Ez a kijelentés felkeltette a Litecoin bányász közösség érdeklődését. A LitecoinTalk fórum „nehgekim” nevű felhasználója szerint, az új L5 bányász a BitDeer felhőbányász oldalon bérelhető, viszont kijelentése óta az oldal eltávolította ezt az opciót. Az említett forrásokat leszámítva, egyelőre hivatalos információk nincsenek az új bányászról. Ha igazak a fenti állítások és a Litecoin árfolyama tovább növekszik, akkor csak idő kérdése, hogy mikor dől meg a június 2-ai hashráta rekord.

Közeledik a felezés – vajon megéri bányászni?

Annak ellenére, hogy jelenleg több érv is szól a Litecoin bányászat mellett, nem szabad elfelejtenünk, hogy a Litecoin következő felezésére augusztus 6-án fog sor kerülni. Ez az esemény óriási jelentőséggel bír a bányászok számára, hiszen a blokkjutalom 25 LTC-ről 12.5 LTC-re fog esni. Ha az eddigi felezéseket vesszük figyelembe, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy augusztusban egy újabb árnövekedésnek lehetünk majd tanúi. Azonban, hogy mennyire lesz jövedelmező a bányászat a felezés után, azt csak a felezés utáni árfolyam iránya fogja megmutatni. A növekvő hashráta, az elmúlt napokban bekövetkezett korrekció, a litecoin nehézség és az aktuális piacot jellemző túlvett állapotok alapján, szignifikáns jövedelmezőségre nem lehet számítani. Az eddigi felezések ugyanakkor drasztikus hashráta csökkenést vontak maguk után, ami az új L5-ös bányásszal és a lehetséges augusztusi árnövekedéssel párosítva amellett érvel, hogy bizony kifizetődő lehet a Litecoin bányászásába fektetni. A kriptovaluta jelenleg $102 körül mozog, ami csaknem 16 dolláros esést jelent az egy héttel ezelőtti éves csúcshoz képest.

LTC/USD YTD árfolyam, Kraken tőzsde | TradingView

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük