Egy londoni pub nem fogad többé készpénzt, van helyette bitcoin és altcoinok

A londoni BrewDog vendéglátóipari lánc az újonnan megnyíló Canary Wharf-i bárjában nem szolgálja ki azokat a kuncsaftokat akik készpénzben kívánnak az ‘üdítőkért’ fizetni. E mellett az alkoholok árazását is egyedien a londoni tőzsde top 100 vállalati indexének (Financial Times Stock Exchange 100 Index) árváltozásához köti. A Drink Business oldalán megjelent hír szerint az FTSE ár csak néhány csapolt sörfajtára fog vonatkozni.

A pub egyébként ordítóan közel lesz London pénzügyi központjához ugyanis a Canary Wharf Bellmouth Passage utcájában fog elhelyezkedni ami az északi dokkot köti össze a délivel.A BrewDog CEO-ja hozzátette, ha az FTSE ára felmegy, akkor drágább lesz a sör, ha lemegy az ára akkor korlátlan kedvezményben részesülnek a fogyasztók. Alan Grant és Glenn Burgess alapítók egyébként is híresek a hagyományos pénzügyi rendszert célkeresztjébe állító akcióikról.

A BrewDog előtt 3 évvel megalapították a Reserve Bar Stock Exchange-t, mely az első automatizált alkoholos italokat követő tőzsde.

A hivatalos sajtóközlemény alapján a vendégek bitcoinban és bitcoin cash-ben fizethetnek az italokért és ezzel a második olyan BrewDog egység mely kriptopénzeket is elfogad. A rajtot egy akcióval is egybekötik melynek keretében az első 100 feliratkozó között 12 és 100 fontot közötti értékű random bitcoin cash-t sorsolnak ki.

A pub arra kéri minden vendégét, ne felejtsék otthon a bankkártyájukat, walletjukat és az Equity Punk ID azonosítójukat mellyel kedvezményeket vehetnek igénybe a BrewDog italozókban.

A BrewDog különösen felkapott a hippik, punkok és az alternatív gondolkodású liberális beállítottságú kocsmázók között és ezért is tűnik fricskának, hogy a cég legújabb egysége a globális pénzügyi rendszer egyik gócában a Canary Wharfon nyílik meg.

Magyarországon is van pár vendéglátó egység mely elfogad bitcoint és altcoinokat, a részletes listáért tekintsétek meg a kriptopénz elfogadóhelyek térképünket. Amennyiben a Te vállalkozásod is elfogadna kriptopénzeket, kérjük jelezd felénk és segítünk elindulni, tanácsot adni hogy gyorsan és egyszerűen tudj kriptovalutákat elfogadni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük