LTC/USD és XMR/USD technika elemzés: jól teljesít a privát coin

A mai napra picit gyengült a kriptopiac. A litecoin (LTC) 5%-ot, míg a bitcoin (BTC) 500 dollárt veszített értékéből. A monero (XMR) azonban stabilan kitart majd újra nagy levegőt vesz és tovább erősödik… de vajon meddig?

Megtört a jég. A kriptovalutákra tavaly nyár óta jellemző medve dominancia megtörni látszik, amiben kulcsszerepe van a bitcoin múlt heti masszív erősödése.

Bitcoin

A tegnapi nap több emberben pozitív reményeket keltett és 8 400 dollárig nem is volt megállás. Az esti órákban azonban a masszív eladások csökkenést eredményeztek. A jelenleg 7 900 dollárt kóstáló bitcoin szokás szerint magával húzta a kicsiket, az altcoinokat. Szinte minden kisebb érme követte a bitcoint és legalább 5%-ot gyengült. A monero azonban 2020-ban nem ereszt. A piac értékcsökkenése sem tudta pirosba terelni napzártáig és a mai nap is hősiesen helytáll és soványka 1%-ot hozott.

Technikai elemzés LTC/USD

Körvonalazódott a litecoin jelenlegi minimuma (6 hónap folyamatos gyengülés után) 35,66 dollárnál, amely ponton következett a pozitív irányba történő elrugaszkodás. Jelenleg egy érme piaci értéke 45 dollár körül mozog. A mellékelt ábrán megfigyelhető a növekvő csatorna, amit esetünkben a 3. növekvő hullám is igazol. Párhuzamosan a litecoinnal szem előtt kell tartanunk a bitcoint is. A bitcoin támogatási pontjai 7 900 és 7 600 dolláron alakultak ki. Amennyiben ezen érték körüli zónákat a bikák sikeresen megvédik a litecoin is pozitívan fog reagálni. A litecoin első támogatási pontját 43,75 dollárhoz húzzuk be, amely érték egyben a növekvő csatorna támogatási pontját is képezi.

LTC/USD árfolyam: korrigálás – rali – 2. rali – 3. rali | fent az ellenállás vonal alul a heti és a csatorna támaszvonala | TradingView

Technikai elemzés XMR/USD

A „nagyok” közül egyelőre az idei év favoritja a maga 37%-os erősödésével a monero. A pozitív trendet megerősíti a tény, hogy még a bitcoin mai gyenge szereplése sem volt elegendő ahhoz, hogy veszítsen értékéből. A mellékelt ábrán megfigyelhető ezen kriptovaluta támaszzónája, amely 54-56 dollár közötti értékre határozható meg, míg a pozitív forgatókönyv esetében az ellenállási pont 61 dollár lehet.

Amennyiben sikerülne áttörni az előbb említett ellenállási pontot (61 USD), az út megnyílna egészen 80 dollárig. Új támaszzónaként a 61 dollár lenne, ami tovább garantálná a monero erősödését. 2020 a monero és litecoin szempontjából ideálisabban nem is indulhatott volna. A felezés garantáltan összekavarja majd a kártyákat, véleményem szerint mozgalmas negyedév előtt állunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.