Sej, haj, babám, hova lett a medvés csatornád? – Bitcoin, litecoin, monero technikai elemzés

A bitcoin tegnap a 8 000 dolláros határt támadta. Már 20 napja tart a konstans erősödés, ami a mélyponttól számítva 1 470 dolláros értéknövekedést jelent. A legerősebb kriptovaluta izmosodása annyira kellett az altcoinoknak, mint egy falat kenyér, és végre újra “zöld színben” pompáznak.

BTC/USD 2020-ban egyelőre +10,5%

Tegnap megostromoltuk a 8 000 dolláros határt, ami újabb 3,95%-os növekedést jelentett. Amint előbb is megjegyeztem már 20 napja tart ez a pozitív folyamat (a 6 440 dolláros támaszpontról elrugaszkodva).

Az előző elemzésemben szó volt egy lehetséges forgatókönyvről a bitcoin szempontjából, amelyben kulcsfontosságúnak emeltem ki a 7 600 dollár körüli ellenállási zónát és annak lehetséges átszakítását. Jelenleg az ellenállási pont körüli csatornában mozgunk. Az elkövetkezendő napokban kiderül, hogy vajon marad-e a medve dominanciája vagy indul az új bika piac.

BTC/USD, bikás (bullish) és medvés (bearish) forgatókönyvei | TradingView

Az aktuális szituációból arra következtetnék, hogy új támasz zóna alakult ki 7 600 dollár körül, amelyet előfordulhat, hogy újra tesztelünk. Amennyiben viszont a támasz kitart (egyelőre nagyon úgy néz ki), innen újabb elrugaszkodás következhet, de már 8 500 dollár fölé. Ennek azonban az a feltétele, hogy a bitcoin nem figyel be 7 600 dollár alá, ugyanis ezen a ponton kerülnénk vissza a medve trend csatornájába, ami további gyengülést eredményezne. A felezéstől (halving) mindenki jelentős erősödést vár, így felmerül a kérdés; mi a feltétele annak, hogy reális legyen a preszuppozíció? A legfontosabb a bitcoin szempontjából a medve csatornából való kilépés. Ez nem olyan egyszerű, mivel a legértékesebb kriptovaluta sajnos csaknem 7 hónapig képtelen volt rá.

XMR/USD 2020-ban egyelőre +26,8%

A monero tegnap „csak” 1,3%-os erősödést mutatott, ami nem tűnik túl acélosnak, de az elmúlt hetet figyelembe véve jelenleg 26,8%-os erősödést jelent. És itt még nincs vége. A mellékelt ábrán is megfigyelhető, hogy egy nagyon intenzív növekedés esélye van kialakulóban. A monero átszakította az 50 dolláros ellenállási pontot, tegnap már az 56 dollárt támadta, ahol végül is a rövid távú ellenállásba ütközött.

XMR/USD, alsó vonal a támasz, a felső az ellenállást jelöli | TradingView

Amennyiben gyengülés következne a támaszzóna 52 dollár és 54 dollár közé húzható be. A bikák ha ezen a ponton kitartanak, elrugaszkodás következik és újra nekilódulnak az 56 dolláros ellenállási pontnak. Figyelembe véve a XMR viselkedését, ha ez a gát átszakad, akkor 65 dollárig szinte nem is lesz megállás (ezt rózsás esetben január végére várhatjuk).

LTC/USD  2020-ban egyelőre +8,64%

A litecoin az évet 41 dollár körüli értékkel kezdte. Jelenleg 45 dollárt kóstál egy érme, azonban szerintem a növekedésben most egy kisebb pihenő várható. Az ábrán is megfigyelhető, hogy az ellenállási zónában mozgunk, ami gyengülést eredményezhet még abban esetben is ha az 50 dolláros értékig látszólag tiszta az út.

LTC/USD árfolyam, tegnapi állás, az alsó vonal a hetes támaszt jelöli | TradingView

A szituáció kísértetiesen hasonlít a tavalyihoz, amikor a litecoin háza táján 6 hónapig a bika trend dominált (LTC felezés). Az elkövetkezendő napokban azonban jegelném a kereskedést, megvárnám a csökkenést és a támogatási zóna környékén beszállva várnám az elrugaszkodást és az 50 dolláros érték támadását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük