Ma elindul John McAfee Ghost nevű decentralizált tőzsdéje

John McAfee ellentmondásos, anonimitást ígérő decentralizált tőzsdéje, a Ghost várhatóan ma indul el, jelentette be a botrányairól híres vállalkozó a Twitteren.

A Ghost tőzsde McAfee adatvédelmi projektjéhez, a Ghost-hoz kapcsolódik, amely egy anonim tranzakciók végrehajtására szánt proof-of-stake privátcoin. McAfee azt írta a közösségi média felületén, hogy a Ghost a tavaly októberben elindított McAfeeDEX token tőzsdét fogja váltani. Maga a Ghost főhálózat várhatóan ma, június 22-én startol el.

A Ghost hónapok óta vitatéma főleg miután maga McAfee elismerte azt, a Ghost fehér könyvének egyes részeit egyszerűen lemásolta a PIVX-től. Ennek ellenére egy darabig úgy tűnt, hogy kész arra is, hogy beperelje a PIVX, nyílt forrású protokollt rágalmazásért. A PIVX egy ZK-SNARK alapú adatvédelmi protokollt is szeretne használni, amelyet a Zcash privátcoin (ZEC) hozott létre. Ez várhatóan 2020 negyedik negyedévében fog elindulni.

McAfee májusban egy Twitter bejegyzésében azt írta, hogy a “PIVX azt állítja, hogy a forráskódja Public Domain, de a működéséről szóló leírása (fehér könyv) nem az. Akkor mire jó az Open Source, ha a dokumentációt nem tartalmazza? Ezt hamarosan bemutatom a bíróságon.” A PIVX erre azzal vágott vissza, hogy nem perelhető, mivel nem jogi személy, a fejlesztéshez pedig egyetlen személynek sincs hivatalosan tulajdonjoga.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.