Nagyot fordult a világ: magasabb az ethereum tranzakciós költsége mint a bitcoiné

Július 18-án először fordult elő, hogy az ethereum tranzakciós díjai meghaladták a bitcoinét.

Trendforduló?

A Coin Metrics oldalán fellelhető adatok alapján megfordulni látszik a bitcoin és az ethereum protokoll tranzakciós díja, ami könnyen betehetett az egyébként is haloványabban muzsikáló ether árfolyamának.

Miután az adat napvilágot látott, a Tetras Capital azon nyomban kiadott egy nyilatkozatot, hogy a jelenlegi kiforratlan technológiai megvalósítás mellett az ether ára spekulációs okok miatt túl van értékelve és korrekció várható.

A publikálás időpontjában az ether árfolyama valamivel 500$ alatt volt.

“A legfrissebb ETH árfolyam gyengülés azt indukálja, hogy a múlt évi spekuláció, amely rekordszintekre emelte, kezd kifáradni. Ahogy az ETH bőségesen részesült az irracionális gazdagságból [ne feledjük, az ETH árfolyama múlt év januárban még csak 8 dollár volt], úgy fog elkerülhetetlenül szenvedni, ahogy a piacok kezdenek kijózanodni,” fejtette ki a Tetras közleményében.

Buterin 15 millió dollárra becsüli a spam költségeket

A bitcoin, mint fizetőeszköz ellenben kategóriákkal szimpatikusabb lett a befektetők és a kereskedők szemében a második negyedévben. A SegWit elfogadottság markánsan növekedett, ami sok esetben 1 szatosi (a bitcoin legkisebb egysége, 10 a mínusz nyolcadikon) tranzakciós díjú ügyleteket eredményezett.

Az Ethereum hálózatán eközben jelentősen megnövekedtek a spam tranzakciók, amik lelassítják a hálózatot. A jelenség egyébként a bitcoin protokollt is sújtotta korábban megnövelve a tranzakciós költségeket.

Hétfőn Vitalik Buterin 15 millió dollárra taksálta az extra hálózati költségeket a spam tranzakciók miatt.

“A szabad piaci elvek meggátolnak abban, hogy idegeskedjek amiatt, hogy valaki az ETH blokkláncát használja a saját kényére-kedvére, de azért wow,” kommentálta a jelenséget Twitteren.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük