NFT-re költözhet a világ egyik legnépszerűbb fantasy kártyajátéka

A Hasbro ügyvezetője, Brian Goldner bejelentette, a vállalata egy olyan NFT-technológián dolgozik, amit hasznosítani tudnának az egyik legnépszerűbb Hasbro által tulajdonolt fantasy kártyajátéknál a Magic: The Gathering-nél.

A nem-helyettesíthető tokenek társítása a kártyákhoz nem csak a The Gathering-nél, de más kártyajátékuknál is cél, állítja a CEO.

“Az NFT-k egy lehetőséget kínálnak számunkra,” magyarázza. “Mint tudni, olyan sok márkánk van, ami több demográfiai szinten működik; legyen szó a Transformers-ről, a Magic-ről és a D&D márkáról, és a G.I. Joe-hoz hasonlóról. Van egy csapatunk, ami a nyugati partról vezeti a fejlesztéseket. Vizsgáljuk a felhasználási lehetőségeit és már több lehetőséget azonosítottunk az NFT-oldalon, és ahogy haladunk előre, egye többet fogtok hallani róla. Aktívan fejlesztünk a téren és lényeges fejlesztésként tekintünk rájuk.”

A Magic: The Gathering kártyajáték kiadója a Wizards of the Coast, aminek tulajdonosa a Hasbro. A korábbi pénzügyi jelentésekből tudni, hogy egyre nagyobb szerepet játszik a Hasbro (mint alapvetően játékgyártó) bevételi oldalán a Magic, D&D és más kapcsolódó márkák, amikből a múlt évben a Hasbro éves bevételének közel fele keletkezett.

“A legőrültebb szám az üzemi nyereség, ahol a WotC-ből és Digital Gaming szegmensből származó eredmény 2020-ban 420.4 millió dollár volt,” írta még múlt évben a hobbijátékokkal foglalkozó ICv2. “Ez már önmagában szemet gyönyörködtető szám, az üzemi haszonkulcs 46%-át jelenti, de ami még ennél is csodálatosabb, […] hogy a WotC fogyasztói termék szegmensben négyszer akkora értékestés történt 2020-ban (3.65 milliárd $), kevesebb nyereséggel.”

Egy másik fontos jel a Magic: The Gathering – Arena sikerét illetően, hogy kifejezetten addiktív, ugyanis eddig 2021-ben a 24%-os extra eredmény mellé átlagos heti 9 óra játékidő társul. A játék nemrégiben rajtolt az iOS készülékeken.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük