Magyar videósorozat készül kezdőknek a Bitcoinról

Magyarországon alig találni olyan Bitcoin/blokklánc témájú videókat, amikben nem Ponzik hirdetése a cél. Sokszor sajnos burkoltan, a Bitcoinra hivatkozva reklámoznak ilyen “lehetőségeket”, amelyeknek aztán aligha van bármi köze bármilyen kriptovalutához.

Kallós Péter utolsó videóját másfél éve töltötte fel, és azóta mintha egy űr tátongana itt a magyar kripto-közösségben. Ő volt az a vlogger, akinek videóit napról napra vártam, és minden egyes percét figyelemmel kísértem.

Ezt az űrt szeretném kicsit eltüntetni, úgy látom, hogy a piramisjátékok hazájában erre szükség van: egy hátsó szándéktól mentes, hiteles, és tanulságos sorozatra a blokkláncról. Nagyon remélem, hogy idővel majd több kriptovlogger lesz, de amíg nincs, ezért örömmel indítok egy ilyen vonalat, remélem elnyeri tetszéseteket! 😉

Az első részekben a Bitcoin alapjairól beszélek, kérlek küldjetek pár visszajelzést. Alig várom, hogy végre komolyabb dolgokról is beszélhessek, de ez az alapok sorozat szerintem elengedhetetlen volt hozzá.

Bitcoin alapjai sorozat:

  1. P2P hálózatok fontossága
  2. A Bitcoin születése (a P2P bank)
  3. A hashelésről
  4. Mi az a blokklánc?
  5. Mi az a Bitcoin bányászat?
  6. Miért kell 6 megerősítés egy Bitcoin utaláshoz?
  7. Mennyire anonim a Bitcoin?
  8. Hogyan lehet meghackelni a Bitcoint?

Az egyetlen ami korlátoz, az az idő. Ezek a videók utómunka nélkül készülnek, és ezen nem is szeretnék változtatni. A tartalomra szeretnék koncentrálni, és minél hamarabb felrakni, ha az rendben van (amúgy is örülök, ha van időm 1-1 cikket írni ide, egy videót megvágni még több idő lenne). Ha érdekel, hogyan készülnek ezek a videók, iratkozz fel, később bemutatok pár trükköt.

És végül, de nem utolsó sorban, szeretném megköszönni, hogy a BitcoinBázis helyet ad kezdeményezésemnek. Nélkülük talán el sem határoztam volna magam, de így már 7 új videó van beütemezve a következő hetekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.