Elstartolt Magyarország első NFT burgere, életed végéig ingyen hambit ehetsz vele

Vigyázz, kész, rajt! Elstartolt Magyarország első NFT burgere, mely rögtön két exkluzív verzióban érkezett a magyar gasztro világba: egy virtuális arany burgerként, illetve egy mennyei ízű, kézzelfogható burger formájában. A Bamba Marha Burger Bár egy igazi kriptós hangulatú ínyencséget rittyentett közössége számára – és a legjobb még hátra van!

Mozgolódik a kriptovaluta kommuna hazánkban is: Európa ötödik legjobb burgerezőjénél 2022 májusa az NFT-kről és a Bamba közösségről fog szólni. Az arany burger zseniális bemutatóján a BitcoinBázis csapata is részt vett – utánajártunk, megkóstoltuk, most pedig leleplezzük azt, amire itthon eddig még soha nem volt példa.

NFT burger hódítja a várost, de mégis miben más, mint a többi?

Röviden, tömören, az NFT-k, ahogyan azt nevük is mutatja, nem helyettesítő tokenek, azaz minden egyes digitális alkotásból pontosan egy darab létezik, eredetiségüket pedig maga a blokklánc teszi lehetővé. (Ha esetleg mélyebbre ásnál a digitális műkincsek világában, itt részletesen kielemeztük az NFT-k és a mögöttes technológia csínyját-bínyját.)

Megtartva tehát az NFT-k különlegességét, a Bamba Marha 3D-s digitális arany burgeréből is mindössze egy darab készült, de lapul még valami a háttérben, ami igazán ellenállhatatlanná teszi a remekművet. Míg ugyanis az NFT-k 98%-a pusztán a gyönyörködésre lett kitalálva, a NFT burger büszke tulajdonosa mindamellett, hogy naponta megcsodálhatja szerzeményét, élete végéig egy hónapban egyszer ingyen ehet egy nagy menüt a Bamba Marhában – és mi mondjuk, már csak ezért is megéri!

„Az ötlet az évindító meetingen született. – emlékezett vissza Jancsa Jani, a Bamba Marha Burger Bár alapító-tulajdonosa – Szerettük volna valahogy összekötni a virtuális világot az érzékszervekkel tapasztalható ízekkel a valóságban. Ehhez tökéletes választásnak bizonyult egy NFT art és egy ehető NFT burger létrehozása. Az ehető verzióban – ami májustól elérhető –, a három betű három hozzávalót jelöl: N: négybors, F: feketeerdei-sonka T: titkos szósz, aranyszínű gömbökkel. Szóval nemcsak a virtuális, hanem az ehető verzió is különlegesre sikerült.”

Ez a burger aztán tényleg bearanyozza a napodat

No igen, a burger ízvilága egy nem mindennapi steak-összeállítást idéz, és mivel az NFT art egy arany burgert ábrázol, a zsemlére is kerül egy aranyszínű fújás. A titkos szósz egy marinált mustármagokkal gazdagított füstös majonézt takar, a mustármagok ecetes-édes lében kerülnek savanyításra, és a kellemes savak mellett egy kis robbanós cukorkára emlékeztető élményt adnak. Erre a rétegre kerül a klasszikusan szaftos húspogácsa, melyet egy kevés olasz, tehéntejből készülő Provolone Dolce sajt koronáz meg. Természetesen a két szelet füstölt majd szárított feketeerdei sonka pirított formában, valamint a szintén grillezett hagymakarikák és házilag készülő tejszínes négyborsmártás is belekerül a burgerbe, hogy a különleges ízvilág jól megbolondítsa az ízérzékedet.

Hogyan lehetsz te az NFT burger büszke tulajdonosa?

A digitális műalkotás az Ethereum blokkláncon fut, és az OpenSea NFT-platformon érhető el. Maga az alkotás nem megvehető, a megálmodói ugyanis sokkal különlegesebb jövőt szántak a remekműnek. Az NFT arany burger ugyanis azok között kerül kisorsolásra, akik a kampány ideje alatt, azaz májusban, esznek egy valódi NFT burgert valamelyik Bamba Marha Burger Bárban. A szerencsés nyertesnek pedig ezután nincs más dolga, mint következő rendelésekor telefonján felmutatni az NFT-hez kapott titkos adatokat, és jóízűen elfogyasztani kiválasztott burger menüjét.

Ha valaki esetleg nem jártas a blokklánc világában, a srácok örömmel elmagyarázzák, mégis hogyan kell tárolni és használni a megszerzett digitális alkotást. Továbbá a tulajdonos szabadon dönthet arról is, hogy milyen sorsot szán a nyereményének, így akár el is adhatja azt (bár nem hisszük, hogy bárki is megválna zseniális szerzeményétől).

A Bamba Marháról dióhéjban

2015-től Jancsa Jani vezetésével hódítja a fővárost a burgerező, amelynek első étterme az Oktogonon nyitotta meg kapuit. A következő években sorra avatták fel az újabb vendéglőiket, amelyek a különleges ízvilágnak köszönhetően a budapestiek körében már szó szerint legendássá váltak. A csapat elmondása szerint folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több embert elérjen ellenállhatatlan burgereivel. Ami pedig a jövőt illeti, mindenkit biztosítottak afelől, hogy továbbra is terveznek hasonló kriptós ötleteket megvalósítani – sőt, az sem kizárt, hogy még egy Bamba Marha NFT-kollekció is napvilágot lát hamarosan!

“A 3D-s NFT art amellett, hogy még mindig kuriózum a magyar kriptopiacon, azért is egyedülálló, mert itthoni gasztrokörökben még senki nem csinált ilyet. Örülünk, hogy a Bamba Marha ügynökségeként úttörők lehetünk, és ezt a kampányt megszervezhettük.” – tette hozzá a Contented Marketing Ügynökség alapító-tulajdonosa, Bernát Dániel.

Az biztos, a Bamba Marha most aztán alaposan megreformálta a magyar gasztro világot, és megmutatták, milyen is az, amikor egy igazán jó ebédhez szól a nóta!