Magyarországon emelik az üzemanyagok árát, máshol kedvezményt is adnak tankoláskor

Salvador újabb lépést tesz a bitcoin adoptációjáért. A Chivo tárca több vállalattal is partnerségre lépett, hogy csökkentse az üzemanyagok árait a tárca felhasználói számára. 

Salvador állami tulajdonú digitális tárcavállalata, a Chivo kedvezményt biztosít az állampolgároknak az üzemanyagok árából. Ez minden kétséget kizáróan arra ösztönzi a helyieket, hogy bitcoinnal fizessenek a tankolásért.

Nayib Bukele, Salvador elnöke tegnap jelentette be az új kezdeményezést a Twitteren. A lépés annak a gazdasági programnak a részét képezi, mely az országban az üzemanyag árak csökkentésére irányul.

A kormány egy éven át “lenyeli” az üzemanyag áremelkedést, mely a nemzetközi piacokon zajló változások miatt következik be. Bukele szerint ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a fogyasztók az elkövetkezendő időszakban nem fognak benzin áremelkedést tapasztalni az országban. Az elnök szerint ezzel az emberek tárcájában több pénz marad, és a gazdasági is megerősödik.

Ugyanakkor a Chivo tárca is szerepet fog játszani az üzemanyagárak alakulásában. Az ország legnagyobb benzinkútjaival együttműködve a vállalat 0,20 dollárral olcsóbbá teszi a benzint gallononként (3,48 liter) a tárca felhasználói számára.

A kedvezmény mindenre kiterjed, a tömegközlekedésre, a vállalkozókra és a lakosságra is. Bukele úgy véli, hogy ez újabb közvetlen könnyítést jelent a salvadoriaknak, miközben csökkenti az ellátási láncok szállítási költségeit is.

Sajnos Magyarországon ezzel ellentétben drasztikusan emelkedik az üzemanyagok ára – legutóbb most szerdán – amely egyre nagyobb terhet jelent az emberek számára. Mondjuk meg őszintén, egy ilyen jellegű kedvezmény vagy csak az üzemanyagon lévő adók csökkentése jelentős segítséget jelentene az autósoknak.

Újabb lépés a bitcoin elfogadása felé

Bár az elnök közvetlenül nem mondta ki, a Chivo partnerség pénzügyi ösztönzést is nyújt a polgárok számára, hogy bitcoinban rendezzék számláikat a kutakon. Ki ne akarna bitcoinnal fizetni, ha ezzel még spórol is?!

Bukele elnököt többen támadták a júniusban belengetett és elfogadott bitcon-törvény miatt, az állam feje megállíthatatlannak tűnik. Szinte minden napra tartogat valamilyen bitcoinnal kapcsolatos kezdeményezést, elég csak a két nappal ezelőtti bitcoin bányászati létesítménnyel kapcsolatos bemutató videóra vagy a Chivo tárca letöltőknek ígért ajándék 30 dollárnyi bitcoin jutalomra gondolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük