Magyarországra látogat a BIS vezérigazgatója

A Budapesti Corvinus Egyetemen kerül megrendezésre A jegybankok új korszaka a feltörekvő piacokon című nemzetközi konferencia, ahol tiszteletbeli doktori címet vesz át Agustín Carstens, a BIS vezérigazgatója, a mexikói jegybank volt elnöke, Mexikó volt pénzügyminisztere és a Nemzetközi Valutaalap volt vezérigazgató-helyettese.

Az eseményt a Bank for International Settlements (BIS) és a London School of Economics and Political Science (LSE) a Magyar Nemzeti Bank támogatásával rendezi meg 2023. március 17-én, pénteken 9 órától a Budapesti Corvinus Egyetem nagy auditóriumában.

Takáts Előd, a Corvinus rektora köszöntője után tiszteletbeli doktori cím átadására kerül sor, mégpedig Agustín Carstens, a BIS vezérigazgatója részére. Ezt követően Luiz Pereira, a BIS vezérigazgató-helyettese, illetve Andrés Velasco, az LSE dékánja is üdvözli a jelenlévőket.

Agustín Carstens előadása után kezdetét veszi a délelőtti panel A jegybankok harca az inflációval a fejlett és feltörekvő piacokon témában, ahol elnököl majd Nagy-Mohácsi Piroska, az LSE vendégprofesszora. A résztvevők között fog szerepelni Christopher Erceg, a Nemzetközi Valutaalap igazgatóhelyettese; Ricardo Reis, az LSE professzora; Egon Zakrajsek, a BIS szenior tanácsadója; Kuti Zsolt, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója is.

A délutáni panelbeszélgetés fő témája a digitális jegybankpénz (CBDC) lesz, ahol Andrei Kirilenko, a Cambridge-i Egyetem professzora; Priscilla Koo Wilkens, a BIS szenior közgazdásza; illetve Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank digitalizációért és FinTech fejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója fogja megosztani a CBDC-kel kapcsolatos gondolatait.

A konferencia meghívásos rendezvény, továbbá a Corvinus oktatói és hallgatói számára nyitott, de regisztrációhoz kötött, a teremkapacitás függvényében. További információkért látogass el a Budapesti Corvinus Egyetem honlapjára.