Majdnem rekordot döntött az új bitcoin-tárcák száma szombaton

A blokkláncadatok szerint annyi új cím jelent meg a bitcoin hálózatán, hogy múlt héten majdnem megdőlt az egy nap alatt létrejövő tárcák száma.

Az IntoTheBlock piacelemző platform adatai szerint 2017 óta ez a legnagyobb növekedés. A mérőszám arról ad képet, hogy naponta mennyi új tárca jön létre a Bitcoin hálózatán.

Fontos megjegyezni, hogy nem csak az új felhasználók azok, akik új címeket generálnak, hiszen a meglévő hodlerek is gyakran hoznak létre új tárcákat. Ennek célja, hogy magánéletvédelmi tekintetben növeljék a tranzakcióik biztonságát, valamint hogy több tárcán tudják tárolni a pénzüket.

Mindezektől függetlenül a tárcaboom arra utal, hogy több új befektető jelenhet meg a piacon, vagyis az indikátor segítségével jól lekövethető, hogy áll a kriptovaluták általános elfogadottsága.

Az alábbi grafikon azt mutatja, hogyan alakult az új Bitcoin-tárcák trendje az elmúlt év során:

Forrás: IntoTheBlock X-oldala.

Jól látható, hogy a metrika értéke a legutóbbi hétvége során komoly kiugrást mutatott, és általánosságban is heti periodicitás figyelhető meg az alakulásán.

A tüske csúcsánál a 719.000 új tárcát jelzett, amely a legnagyobb szám 2017 óta. A 2017-es kiugrás volt az eddigi legnagyobb.

Kapcsolódó: Óriásit nőtt az új bitcoin tárcacímek száma a hónapban

Bár az elfogadottság szempontjából jó hírnek számít, hogy ez a második legnagyobb tárcanövekedés a Bitcoin történetében, ennek a ténynek hosszú távon fogjuk látni a pozitív következményeit. A bitcoin árfolyama egyébként továbbra is oldalazva mozog, amely főként a volatilitás hiányának tudható be. A cikk írásakor 25.600 dollárt ért egy BTC.