Óriásit nőtt az új bitcoin tárcacímek száma a hónapban

Elemzők szerint a masszív növekedés mögött a BitMEX traderek exodusa áll, akik menekítik ki a bitcoinjaikat a platformról miután a CFTC eljárást indított a tőzsde és tulajdonosai ellen.

A Glassnode lenti grafikonja szerint, amely az egyetlen résztvevő által ellenőrzött egyedi entitások vagy címcsoportok napi változását méri (entities net growth), 244%-kal emelkedett 9,750-ről 33,620-ra október első hat napján. A keddi 33,620 új tárcacím volt a legmagasabb BTC címgyarapodás 2018. október 3-ka óta.

A tárcacím emelkedés a BitMEX bitcoin határidős tőzsde elleni vádemelés után nőtt szignifikánsan, ami pánikra késztethette a tradereket és elkezdték kimenekíteni vagyonaikat onnan. Október elseje óta legalább 40,000 BTC (mintegy 424 millió dollár) hagyta el a tőzsde tárcáit. A digitális arany zöme alternatív centralizált tőzsdéken, mint a Krakenen, Binance-on, Gemini-n és más kisebb határidős kereskedelmet kínáló váltókon kötött ki.

Mások szerint a masszív növekedésben szerepet játszhat a folyamatosan növekvő mainstream befektetői érdeklődés is a digitális valuták iránt, de az se kizárt, hogy miután Kína irányadó média orgánumai szeptember 25-én az év legjobb befektetésének kiáltották ki a kriptovalutákat, újra megnőtt az érdeklődés a kriptók iránt a kínai befektetők körében.

A cikk publikálásra idején 1 BTC árfolyama 10,640$, ami 200 dollárral kevesebb, mint a 24 órával ezelőtti 10,820$ nyitóárfolyam a CEX.IO tőzsdén.

Kapcsolódó: