Máltán kér engedélyt a Crypto.com – Már megtették az első lépéseket

A Crypto.com Máltán próbál pénzügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges engedélyhez jutni, így szeretne lépéselőnyt szerezni az európai piacon. 

A hongkongi székhelyű kriptovaluta vállalat előzetes jóváhagyást kapott a Máltai Pénzügyi Szolgáltatási Hatóságtól (MFSA) két pénzügyi engedélyre, amelyek a fizetési társaság működését és a nyújtott szolgáltatások fajtáját határozzák meg. A Crypto.com hamarosan fizetési szolgáltatásokat kínálhat, és digitális pénzt bocsáthat ki az MFSA felügyelete alatt, mint engedéllyel rendelkező pénzügyi intézmény. Máltán elsőként akár kriptovaluta kezelési-megőrzési szolgáltatásokat is kínálhat majd. Persze egyelőre csak elvben, hiszen mint arról már korábban mi is cikkeztünk, a blokklánc sziget néven elhíresült Máltán nem olyan egyszerű engedélyhez jutni.

A Crypto.com vezérigazgatója, Kris Marszalek azt nyilatkozta a Coindesknek, hogyha az MFSA által szabott feltételeknek megfelelnek, teljes értékű licencet kapnak. Bár arról nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy mégis milyen feltételeket támasztott a hatóság a céggel szemben, illetve ezeket a követelményeket mikor tudják teljesíteni. Na, de legyünk optimisták. Ha a Crypto.com-nak mégis sikerül megszerezni a szükséges licenceket, akkor komoly előnyre tenne szert az európai piacon történő terjeszkedésben.

Az Európai Bizottság nemrég az összes uniós tagállamra vonatkozó kriptovaluta-szabályozási rendszert javasolt, melynek neve Crypto-Assets Markets in Crypto-Assets (MiCA). Az unió azzal érvelt az egységes keretrendszer mellett, hogy jelenleg borzasztóan zavaros a tagállamok szabályozása. Marszalek szerint ugyanakkor Málta azon kevés országok egyike, amely „egyértelmű szabályozással rendelkezik. A licenceknek köszönhetően komoly versenyelőnyhöz juthatunk a többi, engedéllyel nem rendelkező céggel szemben.”

Ez tényleg jól hangzik, de a valóságban nem biztos, hogy ilyen flottul fog minden menni. Azért reménykedjünk a Crypto.com sikerében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük