Már 1000 dollárt ér egy bitcoin

A pezsgőzés ezúttal nem csak az új évnek szól, hiszen az év első napjaiban 1000 dollárt ér egy bitcoin. Izgalmas napokon vagyunk túl, ostromolja az árfolyam minden idők legmagasabb bitcoin árszintjét. Nincs is ennél jobb évkezdés a kriptopénz szerelmeseinek.

Január elejére 1000 dollárt ér egy bitcoin

A bitcoin árfolyama karácsony óta meredeken tart felfelé, egymást követik a nagy zöld gyertyák ami erős vételi szándékot jelez a piacon. December 20-án először 780 dollárról 850 dollárra emelkedett, majd pár nap múlva elhagyta a 900 dolláros ellenállást is. Január elsején reggel pedig a bitcoin árfolyama 950 dolláros szintről feltört egészen 1000 dollár fölé.

BTC árfolyam áttöri az ellenálásokat

Jelenleg 1020 dollárt ér egy bitcoin a Bitstampen. Ez közel 25%-os erősödés két hét alatt. Nem is csoda, hogy a Bloomberg a tavalyi év legjobban teljesítő devizájává választotta a bitcoint, pedig a cikk írásakor még az 1000 dolláros árfolyamot nem is vették számításba.

Meredeken felfelé alacsony forgalom mellett is

Ami külön figyelemre méltó, hogy az igen nagy árfolyam növekedés mögött, relatív kisebb forgalom állt, köszönhetően az évvégi ünnepeknek. A december 20-ai emelkedés óta nem volt akkora kereskedési volumen a bitcoin piacán a Bitcoinity adatai szerint.

BTC kereskedés volumene

Akkor a vevők nagy része Kínából érkezett, feltehetően a kormány által előírt tőkekontroll intézkedések miatt. Most a vételi oldal főleg Európából és Amerikából, a Coinbase és Okcoin tőzsdékből adódik. Mi lesz itt, ha ismét visszáll az ünnepek előtti forgalom?! A héten mindenképpen érdemes lesz figyelemmel kísérni a bitcoin árfolyamát.

Technikai indikátorok szerint sincs megállás

A bitcoin árfolyama átlépte a régóta fennálló ezer dolláros ellenállást. Legutoljára 2014 januárban járt ilyen magason a BTCUSD kereszt. A következő lépcső az 1100 dollár lesz. Ha ezt sikerül áttörni, akkor szinte biztos, hogy az 1123 dolláros minden idők legmagasabb bitcoin árfolyam szintje is megdől majd.

Mozgóátlagok szerint nincs trendforduló hangulat - magyarán, az 1000 dollárt ér egy bitcoin nemsokára a múlté

Amennyiben a vételi oldal idő előtt kifújna, 900 dollárig is visszaeshet a bitcoin ára. Ez a szint azonban bivaly erős támasznak ígérkezik.

A mozgóátlagok azonban továbbra is fej-fej mellett haladnak, tisztes távolságot tartva egymástól. Kereszteződésre, és ezzel a piaci hangulat megfordulására úgy tűnik nem mutat semmi jel.

Az elemzésben közölt információk a szerző véleményét tükrözik. Az elemzés törekedett a teljes körű információ nyújtásra, azonban nem tekinthető befektetési tanácsadásnak. A bitcoin és forex kereskedés kockázattal jár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük