Már a Berlini Divathéten is volt NFT ruhabemutató

A divatvilágot szeretők és ismerők számára a Berlini Divathét az év első olyan eseménye, amelyre érdemes odafigyelni. A január 15-én a berlini fővárosban kezdődött és január 21-éig tartó esemény során főleg a kisebb, indie tervezők mutathatták be ruháikat és terveiket. A cél az volt, hogy ne a mostra, hanem a jövőt formáló gondolatokra fókuszáljanak.

A Berlini Divathét megmutatja, hogy mit hozhat a jövő

Ezt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy nem csak Berlinben több helyszínen lehetett résztvenni eseményeken, de a Metaverzumban található digitális Berlinben is voltak megörökítve pillanatok. A divathét hivatalos weboldala szerint ennek segítségével a látogatók bepillanthattak a digitális divat világába, körbejárhattak virtuális divatbemutatókat és megtekinthettek egy NFT galériát is. Sőt, volt 9 olyan tervező, aki fizikai és digitális modelleket is tervezett. Ezeket nem csak fizikai formájában lehetett megtekinteni, hanem egy VR élmény segítségével rengeteg plusz információt is be lehetett gyűjteni a készítőről és magáról a kollekcióról is. Azt persze még nem tudni, hogy a virtuális divat mikor fog igazán beütni a mainstreambe.

Már vannak olyan divatmárkák és tervezők, akik nem csak fizikai formában teszik elérhetővé ruháikat, de a digitális világban is megjelennek. Rövidtávon azonban nem kérdés, hogy a divat NFT-k még nagyon kezdetleges állapotban vannak. Nincs még semmilyen hype, egyszerűen csak ott van a Web3 részeként is már a digitális ruhatár. Gondoljunk bele, jelenleg a Metaverzum világában a Nike és az Adidas harcol a piacvezető pozícióért digitális cipőkollekciójával. De a Dolce & Gabbana egy teljes NFT kollekciót is elindított a Polygon hálózatán. Szóval ha valaki nem sajnálja rá az időt és a pénzt, kifejezetten márkás ruhákba öltöztetheti fel saját digitális valóját is. A berlini divathét pedig megmutatta, hogy lassan, de biztosan a digitális ruhák már a hagyományos divathetek részei is lesznek.