Már az aranyat is veri népszerűségben a Bitcoin az Egyesült Államokban

A japán Bitflyer tőzsde friss felméréséből kiderült, hogy az amerikai befektetők inkább fektetnek Bitcoinba, mint aranyba.

Továbbra is a részvények a legnépszerűbbek

A kriptotőzsde felmérése a japán és amerikai befektetési piacot hasonlította össze arra keresvén a választ, hogy miként állnak a befektetők a kriptovalutákhoz.

Az egyik legszembetűnőbb eredmény, hogy mekkora különbség van az amerikai és japán állampolgárok között kriptovaluta elfogadottság területén:

Mialatt az amerikaik 76%-ka pozitívan viseltet a kriptovaluták irányába, addig Japánban a megkérdezettek 78%-ka negatívan.

Hogyan vélekedik a kriptovaluta befektetésről kérdésre 76%-os pozitív válasz érkezett az Egyesült Államokban

Arról nincs hír, hogy dátumra pontosan mikor készült a felmérés, de a magas amerikai elfogadottság azt jelzi, hogy a december – januári periódusban készülhetett, mikor is az eszközök magas felértékelődésen mentek keresztül. És még a piaci körülmények ellenére is, a japánok továbbra is konzervatívan és fenntartásokkal kezelik a kriptókat.

A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezett amerikaiak 82%-ka aktív a pénzpiacokon és a kriptovaluták a negyedik legnépszerűbb befektetési eszköz az aranyat és ETF-eket megelőzve. Ezen túl már csak az ingatlanbefektetés, 401k és részvények tudtak prominensebb helyezést elérni a preferencialistán.

Legnépszerűbb befektetési eszközök az USA-ban

Ezzel szemben Japánban megint csak az ellentettje figyelhető meg, mivel a megkérdezettek 69%-a egyáltalán nem fektet pénzügyi eszközökbe. Az egyetlen közös pont, hogy mindkét országban a férfiak azok, akik pénzügyi befektetéseket hajtanak végre.

A jövőt tekintve az amerikai megkérdezettek 68%-ka tervezi növelni kitettségét a  befektetési piacokon, ezzel szemben Japánban az arány csak 18%.

Még több befektetést terveznek 2021-ben az amerikaiak

Kapcsolódó cikkek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.