Már DogeCoinnal is fizethetünk Elon Musk földalatti Tesla-taxijában

A Boring Company, Musk sokadik sikeres vállalata tavaly októberben jóváhagyást kapott egy Las Vegas alatti alagútrendszer kiépítésére, amely lényegében egy Tesla-taxi szolgáltatásnak felel meg. A földalatti alagútrendszer segítségével az ingázók sofőr által vezetett Tesla márkájú elektromos járművekkel juthatnak el egyik megállóból a másikba. Ez azonban messze elmarad a megálmodott  tervektől. Eredetileg  a “hyperloop” nagy sebességgel, mágneses meghajtás segítségével mozgatta volna az utasokat szállító kapszulákat egy nyomás alatti alagútrendszeren keresztül. A vállalat még mindig dolgozik azon, hogy a jövőben vezető nélküli járműveket alkalmazzon a vegasi közlekedési rendszerben.

Az utasok rendelkezésére jelenleg mintegy 47km hosszú alagút áll 51 állomással. A tervezők gondoskodtak róla, hogy a fények városa a föld alatt is hű maradjon nevéhez, és ennek megfelelően videójátékba illő állomásokat hoztak létre. Az utak ára meglehetősen kedvező, ha számításba vesszük a pár perc alatt szerzett élményt is.

Elon Musk, DogeCoin, Las Vegas

Elon Musk ott támogatja a DogeCoint, ahol lehet

Musk alagútépítő cége elkezdte lehetővé tenni az ügyfelek számára, hogy Dogecoin (DOGE) használatával fizessenek a Las Vegas-i közlekedési rendszerükön való utazásokért. A CNBC szerdai jelentése szerint az új fizetési lehetőség a BitPay-en keresztül július 1-jén bukkant fel. Ez egy nappal azután történt, hogy megnyitották az új Loop állomást a Las Vegas Convention Centerben. Bár a The Boring Company hivatalosan nem erősítette meg az új fizetési módot, az alapító Elon Musk látszólag igen, amikor a hírről szóló tweetre reagált, mondván: “Támogatom a Doge-t, ahol csak lehet”.

Ugyanezen a napon a DogeDesigner, a Dogecoin Alapítvány grafikusa megosztott egy videót 13 600 Twitter-követőjével, amelyen a Vegas Loop foglalási oldalán 37,52 DOGE-val vásárol egy napijegyet a BitPay-en keresztül.

A Dogecoin-fizetések támogatása a Loopon csak a legújabb integráció Musk cégflottájában. Tavaly decemberben a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk bejelentette, hogy az elektromos járműveket gyártó vállalat elkezdi elfogadni a DOGE-t bizonyos termékek vásárlásnál. A Dogecoin árfolyama a bejelentést követően 25%-ot emelkedett.

2022 májusában Musk arról posztolt, hogy tervezi a fizetési lehetőség kiterjesztését űrkutatási vállalatára, a SpaceX-re is. Ez a hír azonban már nem volt jelentős hatással az árfolyamra.

A Dogecoin jelenleg 0.068767 dolláron áll a cikk írásakor, ami az elmúlt 24 órában mintegy 1,78%-os emelkedést jelent.