Már elérhetőek a USDC átutalások a BlackRock tokenizált alapján

A BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelője, amely kezelése alatt körülbelül 10 billió dollár áll, a közelmúltban bevezette legújabb innovációját, a BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL) nevű tokenizált alapot.

Ez az alap lehetővé teszi a befektetők számára, hogy amerikai dollár hozamokat realizáljanak az Egyesült Államok kincstárjegyeibe történő befektetések által, melyek tokenizált formában jelennek meg.

A BUIDL alap egyedülálló jellemzője, hogy a részvények mostantól átválthatók USDC stabilcoinra, amit a Circle biztosít. Ez a lépés elősegíti a másodlagos piacon történő tranzakciókat, ahol a BUIDL tulajdonosok gyorsan és költséghatékonyan válthatnak az alap részvényei és a stabil coin között. A Circle által bevezetett új okosszerződési funkcionalitás lehetővé teszi a „szinte azonnali” tranzakciót, amely folyamatosan, a nap 24 órájában elérhető a befektetők számára.

Jeremy Allaire, a Circle társalapítója és vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a valós eszközök tokenizálása gyorsan fejlődő termékkategória.

„Az eszközök tokenizálása csak az egyik fontos dimenziója annak, hogy megoldjuk a befektetők problémáit. Az USDC lehetővé teszi a befektetők számára, hogy gyorsan kiszálljanak a tokenizált eszközökből, csökkentve a költségeket és eltávolítva az akadályokat,” mondta Allaire.

A BlackRock és a Circle közötti együttműködés évek óta tart, ahol a Circle a Circle Reserve Fund keretében együttműködik a BlackRockkal az USDC tartalékok egy részének kezelésében. Ez a partnerség kiterjed a készpénz és az amerikai rövid lejáratú kincstárjegyek kezelésére is, amely a portfólió nagyjából 20%-át és 80%-át teszi ki.

Kapcsolódó: A BlackRock Bitcoin ETF-je minden babért learat

Ez a kezdeményezés jelentős mérföldkő a BlackRock digitális eszközstratégiájában, amely a Bitcoin ETF és más innovatív pénzügyi termékek sikeres bevezetésével már bizonyította elkötelezettségét a kriptovaluta-piacon. A vállalat tovább erősíti piaci pozícióját, miközben az iShares Bitcoin Trust kezelése révén a spot Bitcoin ETF szegmensben is élen jár.