Már Ethereumban is adhatunk borravalót a Twitteren

A Twitter a korábbi ígéretéhez híven tovább bővítette a kriptoborravalók/adományok utalására létrehozott “Tip” funkcióját.

Borravaló a csevegőknek

A Twitter már 2021 óta folyamatosan dolgozik azon, hogy a felhasználók az oldalon keresztül tudjanak az általuk kedvelt személyeknek kisebb-nagyobb összegeket utalni. Ennek első lépéseként 2021 májusában kísérleti jelleggel bevezették a “Tip jar” funkciót. A felhasználók így az applikáción belül küldhettek borravalót. A fiókok között 2021 szeptemberétől már bitcoinban is utalhattak a csevegők a Strike megoldásának köszönhetően.

Újabb fizetési módokkal bővül a funkció

A Strike azonban még mindig csak az USA, El Salvador, és Argentína lakosai számára érhető el, ezért a Twitter más fizetési lehetőségeket is megvizsgált. A februári 16-i bejelentésben örömmel adták hírül, hogy a felhasználók már ethereumot is küldhetnek kedvenceiknek. Az ethereum címet akár közvetlenül is a fiókhoz lehet rendelni, de a felhasználók több pénzügyi platform közül választhatnak. A Twitter három új fizetési szolgáltatóval megegyezett, így már a Paga, a Barter by Flutterwave, és a Paytm felületén keresztül is lehet utalni.

Új operációs rendszer

A pénzügyi szolgáltatók listájának bővítése mellett a technikai hátteret is tovább fejlesztette a Twitter. Ennek köszönhetően a Borravaló gomb már nem csak az iOS operációs rendszerén keresztül érhető el, hanem az Android felhasználók számára is. Sajnos a weben keresztül még mindig hozzáférhető, így az asztali gépet használóknak továbbra is várniuk kell.

A Twitter minden felhasználóját arra bátorítja, hogy aktiválják a Tip funkciót, melynek segítségével küldhetnek és kaphatnak borravalót. Mint írták, a cég ezzel szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a közösség támogatni tudja a tagjait. Legyen szó akár egy jó cél érdekében létrehozott gyűjtési akcióról, egy nehéz helyzetben lévő vállalkozó vagy egy befutóban lévő humorista támogatásáról, a tagok közvetlen hozzájárulhatnak az általuk választottak sikeréhez.

A felhasználóknak tetszik az újítás

A közösség tagjai többnyire pozitívan értékelték az újítást. A kétkedők számára a cég belinkelte a részletes leírást is, ahol több égető kérdésre is választ kaphatunk. Ezek közül az egyik például az, hogy az borravalóból pontosan mennyi landol végül a támogatott számláján. A válasz egyszerű: a teljes összeg.