Már itthon is elérhető a PayPalos kifizetés a Coinbasen

A népszerű amerikai fiat – kriptó váltó, a Coinbase, mától nemzetközi ügyfeleinek is elérhetővé teszi a PayPalos kifizetést. A funkció decemberben indult, de kezdetben csak az amerikai ügyfeleknek volt elérhető. A váltó ugyanakkor már az amerikai induláskor kijelentette, tervezi több ország bekapcsolását is. A lépés második körében Magyarországon kívül a 32 további SEPA egységes eurófizetési országban válhat elérhetővé.

A Coinbase még 2016 során linkelte a PayPalt a váltójához, de később technikai nehézségekre hivatkozva leállította.

Miért hasznos a PayPal kifizetés

Pár évvel ezelőtt az egyetlen kiutalási mód a Coinbase-ről a banki adatok megadásával történhetett. Azt jelenti, hogy tökmindegy mennyire nem kedvelik a Coinbase ügyfelek a bankokat, a profitjuk realizálásához kénytelenek használni azokat.

Természetesen ezt is ki lehetett kerülni, ha bitcoinjaikat átutalják a LocalBitcoins.com oldalra majd onnan direkt a vásárlónak értékesítik készpénzért vagy épp ott váltják át peer-to-peer PayPalon keresztül. Az viszont a LocalBitcoins.com oldalról tudni kell, hogy sokkal rosszabb átváltási árfolyammal dolgoznak a váltók, mint az aktuális piaci átváltási árfolyamok. A PayPal aktiválásával ugyan továbbra se kerülhető meg a bankrendszer, de egy extra opciót kínál a profitok elköltésére, különösen akkor, ha a felhasználók nem tervezik fiatjaikat bankkártyára kiutalni (pl. eBay-es vásárláskor, a legtöbb webshop rendelkezik PayPalos fizetési opcióval).

A PayPalos bitcoin vásárlás ugyanakkor továbbra se érhető el a Coinbasen (és szinte sehol másutt se).

Miközben a Coinbase amellett, hogy igyekszik minél több kifizetési opciót kínálni a ügyfeleinek, a kereskedhető eszközeinek listáját is növelni kezdte. Két hónappal ezelőtt a váltó sebességre kapcsolt a listázás terén és a 6 éves működése alatt először kezdett el nagyobb számban tokeneket és érméket listázni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük