Már Katy Perry és Steve Aoki is a blokkláncon futó Spotify riválisba fektet

A TikTok partnerség bejelentése után az Audius most olyan befektetőket nyert meg magának, mint Katy Perry, Steve Aoki, Jason Derulo vagy a The Chainsmokers.

Már több mint 6 millióan használják a decentralizált platformot

A 2018-ban alapult Audius decentralizált zenei platformról már mi is írtunk korábban, hiszen az elmúlt hónapokban óriási növekedést tudott produkálni a felhasználóbázis tekintetében. A jelenleg az Ethereum hálózatán futó streaming szolgáltató a TikTok partnerség megkötése óta már csaknem havi 6 millió felhasználót tud felmutatni.

A növekedés pedig nem áll le az Audiusnál. Most újabb 5 millió dolláros befektetést jelentettek be a Rolling Stones magazinnak adott interjúban. A befektetők között a legnagyobb zenei előadók és producerek hosszú listáját találhatjuk meg. A már fentebb is említett Katy Perry, Jason Derulo vagy Steve Aoki mellett például a Sony/ATV Music Publishing CEO-jaként 11 évig dolgozó Martin Bandier is érdekelt a projektben; ahogy Guy Oseary is, aki Madonna és a U2 menedzsereként munkálkodik.

Bandier a Rolling Stonesnak részletesebben is kifejtette, hogy mi az, ami igazán megfogta őt az Audius projektjében. „A streaming szolgáltatás csak egy kicsi, bár jelentőségteljes része az üzleti modellnek,” mondta a volt Sony vezető. „A blokklánc lehetővé teszi, hogy teljesen új bevételi forrásokat biztosítson a művészek számára, például az NFT-k vagy a közösségi valuta formájában. Az Audius nem csak arra használja a blokkláncot, hogy egy potenciálisan jelentős bevételi forrást biztosítson az előadóknak, hanem lehetővé teszi azt is, hogy kooperatív jelleggel birtokolják a platfomot.”

Új kriptofunkciók és karbonnegativitás: ezek a célok a jövőre nézve az Audius háza táján

Forrest Browning, az Audius társalapítója azt is elmondta a Rolling Stonesnak, hogy hamarosan még több kripto funkciót tesznek elérhetővé a platformon. „Sok ember nem tudja, de mindenki, aki beregisztrál az Audius platformjára, rendelkezik egy saját kriptotárcával. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy egy csomó olyan menő funkciót építsünk, amiről a mainstream mediában hallhatunk (pl. NFT-k). Mindezt anélkül, hogy bonyolult, extra alkalmazásokat kellene letölteniük a felhasználóknak.”

Az Audius egy másik nagy terve a jövőre nézve, hogy karbonnegatív legyen. A projekt már most elérte a karbonsemlegességet. (Adományokkal kompenzálják a szén-dioxid-kibocsátásukat). A projekt jelentős részeit pedig már most a Solana jóval energiaeffektívebb rendszerére mozdítják át.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük