Már magánrepülőt is vehetünk a metaverzumban

A virtuális világ egyre több szolgáltatást kínál a felhasználóknak, most már virtuális és valódi magánrepülőt is vehetünk.

Az online vásárlás új távlatai

A metaverzumokban sorra nyílnak a bevásárlóközpontok, és egymással versengve próbálják becsalogatni a látogatókat. A digitális plázákban egyre több termék és szolgáltatás is elérhető. A potenciális vevők valódi termékeket is megvásárolhatnak, amelyeket aztán az eladó kiszállít nekik. De természetesen virtuális termékeket is vehetnek, mint például virtuális ruhákat vagy ékszereket, amiben aztán a metaverzumban pompázhatnak. Az elérhető “termékek” harmadik típusa a “figitális” áruk csoportja. Ilyen például egy ékszer, amit a vevő viselhet a virtuális világban és kap egy NFT-t is mellé, ami pedig igazolja, hogy az övé a digitális smuk.

Magángéppel a metaverzumban

Egy kínai metaverzum most azonban szintet lépett a virtuális kínálat terén. A Color Star nevű metaverzumba betérők már eddig is rengeteg termék és szolgáltatás közül válogathattak. Mostantól akár már magánrepülőt is vehetnek a metaverzumban.

A cég a metaverzumok közötti kiélezett verseny miatt folyamatosan bővíti a vendégei számára elérhető szolgáltatások és áruk palettáját, és most egy új területen készül felfedezni. Ez pedig nem más, mint a légiközlekedés és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások armadája.

Első lépésként a Color Star egy másik kínai céggel, a Shenzhen Qianhai Bluejet Aviation Service Ltd.-vel kötöttek megállapodást. A Bluejet által kínált magánrepülőket a metaverzum látogatói a VR szemüvegen keresztül tekinthetik meg a virtuális világban. Amennyiben elnyerte a tetszésüket, ott “helyben” meg is vásárolhatják anélkül, hogy akár a foteljükből fel kellene kelniük. Ha a vevő nem csak a való világban, de a virtuálisban is szeretne felvágni, akkor rögtön vehet egy virtuális magánrepülőt is.

A Color Star gondol a kevésbé tehetős vásárlókra is. Számukra lehetőség van csak virtuális repülők megvételére is, vagy ha még ennél is csóróbbak, akkor ki is bérelhetik azokat.

Repülés VR szemüvegben

Farhan Qadir, Color Star vezérigazgatója kifejtette, hogy ez még csak a kezdet. A tervek szerint tovább bővítik majd a partnerek és az elérhető magán légi szolgáltatások számát is. Emellett a repülés által biztosított élményeket elérhetővé szeretnék tenni a metaverzum látogatói számára is. Ehhez a cég fejlesztői csapata légi útvonalakat vizsgál illetve azt kutatja, hogy a mesterséges intelligencia segítségével ezeket hogyan tehetnék “láthatóvá” a metaverzumban.