Már több mint 500 blokklánc szolgáltató kapott központi jóváhagyást Kínában

Kína internetes szabályozója, a Kínai Kibertér Adminisztrációs Hatóság (CAC), ami a kibertér cenzúrájáért és felügyeletéért felel a távol-keleti országban, egy 309 blokklánc vállalatot és állami szervet tartalmazó listát tett közzé, amik engedélyt kaptak a működésre.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

A regisztrált 309 blokklánc alapú szolgáltatást nyújtó vállalkozás számos területet fed le, mint a kulturális turizmust, az oktatás, az e-kereskedelmet, igazságügyet, orvosi ellátást és ellátási láncok finanszírozását. A 8btc kínai kriptomédia oldal értesülései szerint a lista alapján olyan vállalkozások kaptak blokklánc szolgáltatói engedélyt, mint a a Huawei HiCloud és az Alibaba AliCloud blockchain szolgáltatása.

A technológiai társaságok mellett a hagyományos ipari szereplők is felkerültek, mint például a China Southern Airlines, ami egy China Southern Airlines blokkláncot regisztrált. Mellette számos pénzügyi intézmény is rajta van, köztük több vezető kínai bank blokklánc szolgáltatása is.

Érdekességképpen a listára több kormányzati szerv is felkerült, köztük a Devizakereskedési Hivatal is, ami egy határokon átnyúló blokklánc alapú üzleti platformra kapott jóváhagyást, illetve a Hangzhou Internetes Közjegyzői Iroda, ami blockchain alapú e-bizonyíték adattárának nyilvántartását kérte. Egy shenzeni hivatal a lottóellenőrző rendszerét, míg a szintén shenzeni adózási hivatal az e-számláit pakolná blokkláncokra Kínában.

A listára olyan blockchain szolgáltató vállalkozások kerülhetnek fel, akiknek a tulajdonosai, szervei telefonszámmal és személyi igazolvánnyal tudják igazolni magukat, és kötelezik magukat arra, hogy a blokklánc megoldásaikat nem használják nemzetbiztonsági veszélyt jelentő adatok “előállítására, másolásra, közzétételre vagy terjesztésre”.

Az újonnan jóváhagyott szolgáltatókkal 506-ra nőtt a listára felkerült szolgáltatók száma. Még áprilisban 197 blockchain szolgáltatót hagytak jóvá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.