Videó: Marihuánaültetvényt szimatolt a bitcoin bányász otthonában a rendőrség, betörtek hozzá

Nagyon komolyan veszi a munkáját az ausztrál rendőrség. Annyira komolyan, hogy Adelaide városában garázsbányászok otthonaiba törnek be marihuánaültetvény után kutakodva. Persze erről szó sem volt, csak egy hangosan zümmögő GPU bányászriget és egy ASIC bányászt találtak komplett HVAC-rendszerrel felszerelve.

Rob Butvila, az áldozat, jogi lépéseket tervez a helyi rendőrkapitányság ellen és miután telefonon próbálta elérni őket a kárrendezés kapcsán, még csak válaszra sem méltatták.

A rendőrség többféle módszert alkalmaz a marihuánaültetvények kiszimatolására. Előszeretettel vet be infravörös kamerákat, de nem riad vissza az extrém magas villanyszámlát felmutató háztartások ellenőrzésétől, sőt, volt rá példa, hogy hűtéstechnikai felszerelések, elvezetők után kutakodott a magántulajdonok körül.

Butvilánál erről szó sem volt, csak pár GPU-s bányászrigje és S9-ese vájárkodott, bár meglehet, kissé hangosan.

South Australia Police (SAPOL), azaz a dél-ausztráliai rendőrség megalapozott gyanú indokával tört be a házába, feltörve a kiskapuját, lakása és szobája ajtajait.

“És ami még rosszabb, mindent tárva hagytak, hiányzik a merevlemezem és a biztonsági kamera kábele is el volt vágva,” magyarázta, “ez legalább 1000$ dolláros kárt jelent.”

A borítókép illusztráció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük