Mark Cuban techmilliárdos szerint a bitcoin és a blokklánc technológia maga a jövő

Az amerikai techmilliárdos és TV-s személyiség, Mark Cuban szerint a bitcoin és a mögöttes blokklánc technológia a kulcs a jövőhöz.

A techmilliárdos szerint a bitcoin és a blokklánc technológia a jövő

Mark Cuban szerint a bitcoin a jövő kulcsaMark Cuban a Bloombergnek adott interjút a napokban a kriptopénzekkel kapcsolatban. A beszélgetésben Cuban szembe ment azokkal, akik azzal érvelnek, hogy a kriptopénzeknek nincs értékük.

Az amerikai üzletember szerint a bitcoin és a kritopénzek nagyban hasonlítanak a hagyományos befektetési eszközökhöz. Úgy gondolja, sok dolognak az értékét a piaci kereslet és kínálat határozza meg. Vannak olyan részvények, amik nem rendelkeznek belső értékkel, nincs se tulajdonjog vagy szavazati jog hozzá kapcsolva, mindössze meg lehet őket venni a piacon.

“Ezeknek az értékét is kereslet és a kínálat dönti el – csak úgy, mint például a baseball kártyák esetében. A bitcoin is egy hasonló jelenség.”

Mark Cuban ezek után elmondta, hogy maga is vett már bitcoint és fektetett már be különböző összegeket a kriptopénz piacon. Sőt, elmondása szerint ICO-kban is részt vett már.

“Résztvettem már kriptopénz kibocsátásokban és token értékesítésekben, mert úgy gondolom ez egy remek lehetőség, hogy részese legyünk a jövő applikációinak. “

Sokat változott a véleménye a kriptogazdaságról

Az 59 éves Mark Cuban amerikai üzletember, befektető és televizíós személyiség, egyben a Dallas Mavericks NBA-s csapat tulajdonosa is. Számos érdekeltsége van a média területén. Pályafutását 1982-ben egy szoftvercég értékesítőjeként kezdte, ahonnan azonban kirúgták, mert saját üzlete felé terelte az ügyfeleket. A számítástechnikai befektetéseivel mára már több, mint 3 milliárd dollárt érő vagyont sikerült összegyűjtenie.

Mark Cuban sem volt mindig optimista a bitcoin jövője kapcsánA jelenlegi kijelentése összecseng azzal, hogy a cége az utóbbi időben nyitottá vált a kriptopénzek iránt. Augusztusban kriptopénz befektetési alapba fektetett, sőt az újonnan kibocsátott tokenek is felkeltették az érdeklődését.

De Cuban nem volt mindig ilyen optimista és pozitív a kriptogazdasággal szemben. Nem is olyan régen, idén júniusban Mark Cuban még azzal került be a hírekbe, hogy szerinte a bitcoin piacán lufi van, ami idővel ki fog pukkanni. Ezek szerint azonban valószínűleg jobban beleásta magát a témába az üzletember, mely révén mára az egyik leglelkesebb kriptopénz követővé vált.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük