Korea második legnagyobb kereskedelmi bankja áttér a blokklánc adatrögzítésre

Dél-Korea második legnagyobb kereskedelmi bankja, a Shinhan Bank új projektje blokkláncot fog alkalmazni az adatrögzítésre és az emberi hibák csökkentésére. A kezdeményezésről a The Korea Times számolt be december 10-én.

A Shinhan már 18 hónapja kacérkodik a privát blokklánc technológiai megoldásokkal és a kriptovalutákkal, nem sokkal korábban az alkalmazottainak egy blokklánc továbbképzésen is túl kellett esniük, ahol megismerkedhettek az elosztott főkönyvek különböző felhasználási területeivel.

The Korea Times beszámolója szerint a bank november 30-án elsőként vezette be a technológiát a devizacsere ügyleteknél az egyik dél-korai hitelezőjénél.

A következő lépés az lesz, hogy a pénzügyi nyilvántartást automatizálják mellyel csökkenthetik az emberi hibák esélyét és növelhetik az általános hatékonyságot.

“A blokklánc-alapú gyakorlatok előtt nem volt standard szabály a pénzügyi beszámolók nyilvántartására és kezelésére, ami a piaci szereplőket a saját nyilvántartásaik kezelésére kényszerítette, melyek gyakran hibákhoz vezettek még a keresztellenőrzési követelmények ellenére is ,” kommentálta egy meg nem nevezett Shinhan tisztviselő.

“Az új rendszer kiiktatja az emberi hibalehetőséget és segítik a munkavégzés hatékonyságát az átlátható és feladat-orientált kommunikációval ahelyett, hogy hibák javítására kellene fecsérelni az időt.”

A Shinhan egyébként sok mindenben szembe megy a hagyományos banki szereplők általános vélekedésével a kriptovalutákról. Még 2017 novemberében jelentette be, hogy ügyfeleinek kriptopénz tárca szolgáltatást indít. A bejelentés óta több együttműködést kötött és tesztprojektet is indított kriptovállalkozásokkal.

Ez év augusztusában például együttműködési megállapodást írt alá Dél-Korea vezető telekom szolgáltatójával a KT Corporation-nel blokklánc alapú pénzügyi termékek bevezetése érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük