Gyorsabb blokklánc a koreai cég ígérete

A Joongang Daily helyi koreai híroldal szerint az egyik koreai blokklánc vállalat új módszert talált a blokklánc forradalmi megváltoztatására. Ezzel azt ígérik, hogy a tranzakciók sokkal gyorsabban elvégezhetőek lesznek a hálózatukon a jelenlegi technológiákhoz képest.

Ez a vállalat pedig a SymVerse, amit idén alapítottak szerint. Az új fejlesztések bejelentése a cég által tartott bemutatón november 28-án került bejelentésre.

A SymVerse CEO-ja, Choi Soo-hyuk szerint a vállalat platformja “az ideális hálózat arra, hogy decentralizált alkalmazásokat működtessenek rajta. A hálózatunk mindent magába foglal a multi-blokklánc struktúrájában, ezáltal pedig sokkal gyorsabb tud lenni.”

A beszámolójuk alapján az általuk kiépített technológia azért sokkal gyorsabb, mert nincs szükség az okos szerződések használatára. A blokklánc sokak által csigalassúnak tartott tranzakció feldolgozása a technológia egyik nagy problémája jelenleg – aki erre valóban megoldást talál, az sokat nyerhet.

A SymVerse pedig ezzel teljesen meg akarja újítani a blokklánc technológiát, hogy az minél szélesebb körben és egyre effektívebben terjedjen el és működhessen.

A platform pedig a felhasználók azonosítására is egy új rendszert dolgozott ki, az ún. SymID-t. Ennek az lesz az előnye, hogy a felhasználók így akár különböző fiókok között is gördülékenyen utalhatnak összegeket, és új fiókokat is sokkal egyszerűbben nyithatnak meg.

Már sokan érdeklődnek a gyorsabb blokklánc hálózat iránt

A SymVerse hálózat már több mint 30 vállalatot nyert meg magának, akik valószínűleg mind a hálózaton szeretnék elindítani alkalmazásaikat. A legjelentősebb nevek ezek közül is egy IT vállalat, a Hancon Secure és a Chainflix, ami egy peer-to-peer videómegosztó platform, ami mind a video készítőinek, mind a nézőknek lehetőséget biztosít arra, hogy bányásszanak és kripto tokent keressenek.

És nem csak koreai vállalatok érdeklődnek a SymVerse hálózata iránt, külföldi befektetőik is vannak, akik videóüzenetben gratuláltak a cégnek. Ráadásul még egy előnyük van: Thomas Sargent-et vették fel tanácsadónak, aki 2011-ben közgazdasági Nobel-díjat kapott.

A cég szóvivője így nyilatkozott erről:

“SymVerse az egyetlen blokklánc vállalat, aki Nobel-díjas tanácsadóval büszkélkedhet. Minden tanácsadónk rendkívül aktívan vesz részt abban, hogy a legjobban fejleszthessük a hálózatunkat.”

A SymVerse-t májusban alapították, a fehér könyvet pedig most novemberben adták ki. A konkrét működésük valószínűleg 2019 első negyedévében fog elindulni – utána pedig kiderül, hogy mennyi problémára találtak valóban megoldást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük