Az MNB is kiállított a Dubai Fintech Summiton

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) idén először vett részt a Dubai FinTech Summiton. A nyitóeseményen Matolcsy György is beszédet mondott. A kétnapos, több mint 200 kiállítót felvonultató rendezvényen az MNB saját standon prezentálta a jegybanki pénzügyi innovációkat.

A Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György a Dubai International Financial Centre (DIFC) Innovation Hub vezérigazgatójának meghívására szólalt fel a DFS 2024 nyitó rendezvényén. A “Központi bankok szerepe a digitális és fenntartható gazdaságban” című panelbeszélgetésben érintette a fenntarthatóság, a pénzügyi innovációk és a digitális jegybankpénz témaköreit. A beszélgetés során Matolcsy György hangsúlyozta a fenntarthatóság világgazdasági megjelenésének fontosságát. Kiemelte, hogy a technológiai és pénzügyi fejlődés képes lehet átalakítani az iparági határokat, új üzleti modellek és pénzügyi ökoszisztémák kialakulását elősegítve.

A Magyar Nemzeti Banknál meggyőződésünk, hogy a jövőt a fenntarthatóság és a digitalizáció fogja meghatározni.

– zárta szavait a jegybankelnök.

A Dubai Nemzetközi Pénzügyi Központ által rendezett Dubai FinTech Summit 2024-en a globális fintech innovációk kerültek bemutatásra. Ezek a szektor fontos mérföldkövei. A DFS-en számos nemzetközi szakértő tart előadásokat és részt vesz panelbeszélgetéseken. Olyan témák érintettek, mint a mesterséges intelligencia, a pénzügyi fenntarthatóság és a pénzmozgatáshoz kapcsolódó innovatív megoldások. A rendezvény célja, hogy a fintech iparág döntéshozóit és vezetőit összehozza. Elősegítve a jövő pénzügyi eszközeit, szabályozásait és kereteit meghatározó vitákat.

Matolcsy 2022-ben azzal korbácsolta az indulatokat, hogy teljes mértékben egyetértett a javaslattal és támogatta az EU fő pénzügyi szabályozó szervének álláspontját, miszerint az Uniónak be kellene tiltania a bitcoinhoz hasonló eszköz bányászatának gyakorlatát.