Matt Damon a Crypto.com új reklámarca

A Matt Damon szereplésével fémjelzett reklámot a Crypto.com kriptotőzsde több mint 20 országban adja le.

Matt Damon egy szót sem szól a kriptovalutákról a reklámban, mégis nagyon hatásos lehet

A Damonnal aláírt friss partnerkapcsolatot a Crypto.com ügyvezető igazgatója, Kris Marszalek tette közzé Twitteren, melynek keretében a reklám fő üzenetéről is beszélt.

[A reklám] azok előtt tiszteleg, akik eddig eljuttattak minket, de egy meghívás is azok felé, akik a jövőben még messzebbre visznek minket” – írta a tweetsorozat részeként Marszalek. „Mi egy közösségként építjük az internet jövőjét, a Web3-at. A kriptovaluták segítségével a Web3 igazságosabb és pártatlanabb lesz, a tulajdonosai pedig az építői, alkotói és a felhasználók lesznek. Ti.”

Az egyperces reklámban is jól látható, hogy a hangsúly egyálalán nem a kriptovalutákon van – ezek ugyanis említésre sem kerülnek a hajósok, űrutazók és hegymászók kavalkádjában. Helyette azt hangsúlyozzák ki, amelyet a Crypto.com vezetője is elmondott a reklámmal kapcsolatban. „Egy nagyon erős kapcsolatot akartunk létrehozni… a kriptovaluták egyre kevésbé a kereskedésről szólnak, hanem inkább az internet jövőjének építéséről.”

A reklámfilmet, amely a Fortune Favours the Brave, azaz a Bátraké a szerencse címet viseli, az Oscar-díjas Wally Pfister rendezte. A reklám a Crypto.com korábbi szponzorkapcsolataira is épít majd. A kriptotőzsde már egészen sok márkával lépett kapcsolatban a kriptovaluták mainstream terjesztése végett – köztük például a Forma-1-gyel vagy éppen a Paris Saint-Germain futballklubbal.

A Crypto.com egyre jobban a mainstreamet vette célba

Matt Damonre is egyértelműen a mainstreammel és az átlagemberrel való kapcsolatépítés miatt esett a Crypto.com választása, hiszen a színész meglehetősen a tech világon kívülről érkezik, jótékonysági akcióval pedig mindig is egy követendő példaként állt a celebek között.

Damon jótékonykodásához egyébként maga a Crypto.com is csatlakozott. A színész által társalapított Water.org szervezet számára a kriptotőzsde nem is olyan régen 1 millió dolláros adományt ajánlott fel. Különböző kezdeményezéseken keresztül a felhasználókat is hasonló cselekedetekre biztatják.

A két szervezet közötti kapcsolatról Damon is nyilatkozott, írta a Bitcoin.com.

„A Water.org-hoz hasonlóan, a Crypto.com is egy olyan kriptovaluta platform, ami elkötelezett amellett, hogy felruházza az embereket azokkal az eszközökkel, amire szükségük van, hogy a saját jövőjük felett átvegyék az irányítást. Egy olyan kriptovaluta platformot építettek, ami mindenki számára elérhető és az embereket helyezi előtérbe.”