Salvini megadóztatná a banki trezorokban tárolt olasz megtakarításokat

Az olasz kormány a lakosok megtakarításaira feni a fogát. A La Stampa helyi oldal cikke szerint Matteo Salvini belügyminiszter megadóztatná a banki trezorokban tárolt megtakarításokat. Szerinte az olaszok komoly értéket, több száz milliárd eurót halmoztak fel a bankok széfjeiben és azzal, hogy adót ró ki ezekre a megtakarításokra, sokakat arra ösztönözne, hogy inkább befektessen élénkítve a gyengélkedő gazdaságot.

Salvini elmondása szerint azok, akik bejelentik a széfben őrzött vagyonaikat, 15 százalékos adót fizetnének, ami indirekten visszakerülne az olasz gazdaságba.

A szigorítás válasz lehet a 3.5 milliárd eurós uniós bírságra, ami Damoklész kardjaként lebeg Olaszország fölött és az elszálló költségvetési hiány miatt kell megfizessék, ha megszavazza a Bizottság. A laza költségvetés és a gazdasági gyengélkedés ellenére az olasz kormány eddig igyekezte elkerülni az adóemelést, áfaemelést és költségvetési szigorításokat.

A döntés potenciálisan a digitális fizetőeszközök, mint a Bitcoin tömeges felvásárlásához vezethet Olaszországban, tovább hajtva a január óta több mint 150%-ot erősödő bitcoin árfolyamot.

>>>A Te privát kulcsod, a Te bitcoinod. Miért fontos, hogy NE online tartsd a digitális eszközöd?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük