McAfee egy spanyol szellemhotelben bujkálhatott, ahol egy BTC bányászfarm üzemelt

Letartóztatása előtt John McAfee állítólag egy spanyol szellemhotelben bujkált, amely alagsorában egy bitcoin bányászfarm volt. A vírusirtó mágnás által a közösségi médiában közzétett képek és üzenetek egy orosz tulajdonban lévő, félig elhagyatott szállodára utalnak.

Miután John McAfee-t holtan találták spanyolországi börtöncellájában, olyan hírek láttak napvilágot, hogy a kriptomágnás búvóhelye egy titkos bitcoin bányászfarm volt a letartóztatása előtt.

A hely egy félig elhagyatott cambrilsi szálloda volt, a Daurada Park Hotel – jelentette a spanyol nyelvű El Pais kiadvány. Cambrils egy tengerparti város a spanyolországi Katalóniában, Tarragona tartományban.

A szállodát az El Confidencial című spanyol lap szerint évek óta “szellemhotelnek” hívják, mert még amikor  működött is, akkor is lehetetlen volt elérni azt telefonon és szobát foglalni. A kiadvány még 2018-ban megpróbálta felvenni a kapcsolatot a szállodával a McAfee-sztorival kapcsolatban, de sikertelenül. A Tripadvisoron kevés értékelés található róla, 2017 után pedig egy sincs. A legtöbb értékelő egyébként szörnyűnek találta a hotelt.

A rejtélyes Daurada Park Hotel egy BTC-bányászfarm lehetett

A Daurada Park Hotelt egy ismeretlen orosz üzletember vásárolta meg évekkel ezelőtt. A hatóságok akkor kezdtek el gyanakodni a szállodára, amikor a tetejére egy hatalmas lézert építettek. A katalán rendőrség 2018-ban razziát tartott a helyszínen, és a szálloda pincéjében egy bitcoin bányászfarmot talált, amely éjjel-nappal működött. A jelentések szerint a rendőrségnek akkoriban nem volt hatásköre a bitcoin bányászat leállítására, mivel a kriptopénz egy szabályozatlan iparágnak számított. Az nem világos, hogy mi történt később a bányászfarmmal. A szálloda mostanra végleg bezárt.

McAfee nemrég azt mondta, hogy a szövetségiek azt gyanították, hogy kriptopénzt rejtegetett, amit ő tagadott, hozzátéve, hogy minden vagyonát lefoglalták a hatóságok.

Dauranda Park Hotel fénykorában
Dauranda Park Hotel fénykorában

McAfee tartózkodási helye az elhagyott szállodához vezetett

McAfee soha nem mondta, hogy ebben a szállodában tartózkodott. Egy rajongói csoportja a közösségi médiában viszont az általa az interneten közzétett képekből és bejegyzésekből arra a következtetésre jutott, hogy a vállalkozó az elhagyatott hotelben bujkálhatott.

Amikor a kiberbiztonsági mogul azt mondta, hogy Fehéroroszország közelében rejtőzködik, több nyom inkább Spanyolországra mutatott. A közösségi médiában közzétett képek közül néhány – amelyeken a strandon és erkélyen pózol – megegyeztek a Daurada Park Hotelről készített képekkel.

Márciusban, a koronavírus-járvány idején McAfee olyan szupermarketekről osztott meg fotókat, ahol a feliratok katalánul voltak feltüntetve.

McAfee végül elismerte, hogy Katalóniában járt, amikor “néhány napra Spanyolországba látogatott”. A csoport azonban úgy vélte, hogy ez a szálloda volt a hosszú távú bázisa. “Ő maga mondta, hogy 2018 vagy 2019 óta gyakran járt Katalóniában, és úgy tűnik, hogy ebben a szállodában volt a székhelye” – közölték a hívei.

A vírusírtó feltalálóját tavaly október 3-án tartóztatták le a barcelonai El Prat repülőtéren, amikor Törökországba akart repülni. Másnap McAfee-t a Sant Esteve de Sesrovires-i Brians 2 börtönbe szállították, miután megjelent a spanyol legfelsőbb bíróság előtt. Az amerikai igazságügyi minisztérium márciusban emelt vádat ellene. A 75 éves férfit néhány nappal ezelőtt felakasztva találták a börtöncellájában. Halálával újabb találgatások indultak útjára, felesége szerint a férfi nem lett öngyilkos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük