John McAfee leleplezéssel fenyegeti az amerikai kormányt, ha nem hagyják békén

John McAfee rengeteg szórakoztató tweettel ajándékozott meg bennünket az elmúlt évek során. Januári cikkünkből megtudhattátok, hogy McAfee a tengereket rója az Egyesült Államok adóhatósága elől menekülve. Most eljött a történet folytatása. Habár akkor büszkén jelentette ki, hogy már lassan egy évtizede nem fizet adót, úgy tűnik, hogy mégsem olyan jó móka az adóhatóság célkeresztjében lenni, hiszen tegnapi és tegnapelőtti tweet-sorozatában arra kérte az Egyesült Államok kormányát, hogy hagyják békén. Természetesen McAfee-t ismerve sejthetjük, hogy nem kérte szépen őket.

Az egész a következő tweettel kezdődött:

Barátaimtól a Külügyminisztériumban: az Igazságügyi Minisztérium alaptalanul gyilkossággal, pénzmosással és zsarolással vádol. Tethis Bethellel, egy bahamai katonai vezetővel dolgoznak együtt. Az elősegítő J. Kent/Costello floridai CIA ügynök. Összeesküvés van kibontakozóban. Bizonyíték hamarosan

McAfee ma délután megosztott videójában azt taglalja, hogy miért is találták ki a fent említett vádakat ellene. A videóból megtudjuk tőle, hogy azért hajózott a Bahamákra, mert ott nincs jövedelemadó és azzal kapcsolatos bűncselekmény sem, így az ország nem tudja kiadni őt az Egyesült Államoknak adócsalás vádja miatt. Véleménye szerint ez az oka annak, hogy az Igazságügyi Minisztérium más bűncselekménnyel is vádolja, hiszen a Bahama-szigetek csak olyan bűncselekmény kapcsán tudná kiadni őt az USA-nak, amely bűncselekménynek számít a Bahama-szigeteken is. Kijelenti továbbá, hogy szerinte a jövedelemadó illegális és, hogy annak fizetése kikerülhető kriptovaluták segítségével. Azt is közölte velünk, hogy már nem tartózkodik a Bahamákon és hamarosan újra jelentkezik.

Egy tegnapi twitter bejegyzésében közölte követőivel, hogy mit is tartogat a kezében, ami fenyegetésül szolgál az USA kormányára nézve:

Dokumentumokat gyűjtöttem össze kormányok korrupciójával kapcsolatban. Első alkalommal mondok pontos nevet és részleteket. Egy korrupt CIA ügynökkel és két bahamai köztisztviselővel fogom kezdeni. Még ma. Ha letartóztatnak vagy eltűnök, több mint 31 terabájtnyi terhelő adat lesz átadva a sajtónak.

A következő néhány bejegyzésében az említett CIA ügynökről és bahamai köztisztségviselőkről oszt meg különféle információkat, az ellene folytatott vizsgálattal kapcsolatban. Valószínűleg mindannyian azt szeretnénk, ha McAfee megosztaná a birtokában való adatokat (ha léteznek) Edward Snowden példáját követve. Hiszen ki nem szeret korrupt kormányok leleplezéséről olvasni a hírekben? 31 terabájtnyi korrupció bizony nem kevés. Ráadásul a fenti tweetből arra következtethetünk, hogy nem csak egy ország kormányáról van szó. Minden bizonnyal érdemes lesz követni McAfee Twitter oldalát a következő napokban, illetve hetekben. Még az is lehet, hogy történelmi eseménynek leszünk tanúi! Vagy csak egy újabb McAfee-ámításnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük