Medvék és bikák harca a kriptopiacon

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az előző részek tartalmából:

Múlt héten felhívtuk a figyelmet a heti 50 MA-ra. Ismét ez jelentett ellenállást az emelkedésnek, majd szépen megforgatták a kést BTC-ben. Az ETF ismételt eltolása elég dinamikus esést eredményezett. Azonnal elesett a nagyon fontos 6800-as támasz. Ez volt a korábbi trendfordító nyakvonal/ellenállás. Fontos lett volna megtartani ezt a szintet. A nyakvonal, ami egybeesik a kulcsfontosságú 0,618-as Fibonacci szinttel, jelentette az egészséges konszolidáció utolsó szintjét, így ezalatt elég medvés a helyzet. Megszokhattuk, hogy hírekkel rángatják a piacot. Az utóbbi hírekben az ETF körüli hírek okoztak emelkedéseket, csökkenéseket. A legutóbbi hírt a legfontosabb támaszon időzítették.

Hogyan tovább?

Lejjebb 6,2k-n illetve 5,8k-n vannak a következő támaszok. Ebből a zónából lehet várni egy rövid távú pattanást, majd könnyen lehet, hogy új éves alj pont elé nézünk, habár az évben eddig hatásosan működtek a 6k alatti pattanások, és nem sok időt töltöttünk 6 ezer alatti zónában (patt 1, patt 2).

Februárban elég dinamikusan, később júniusban már kevésbé dinamikusan, de még mindig hatékonyan tudtunk pattanni a 6k alatti zónából. Ha az eddigi jelentős támaszokat/ellenállásokat nézzük az évből, akkor a legtöbbjük a jelenlegi ár fölött van ellenállásként, és a 6k körüli zóna maradt hátra utolsó támaszként. Zölddel jelöltem a támaszokat, pirossal az ellenállásokat.

A probléma, ami még mindig érezteti hatását tavalyról:

Igazából ebben az évben felépítettük azt, ami a tavaly év végi emelkedéssel kimaradt. 33 nap alatt 236%-ot emelkedni brutális. A probléma, hogy ez emelkedés során nem alakultak ki a megfelelő támaszok/ellenállások, ami azt jelenti, hogy később a megfelelő támaszok hiányában egy kártyavárhoz hasonlóan az ugyanúgy bedönthető. Két képpel szemléltettem a tavaly év végi emelkedés menetét és az egészséges növekedés folyamatát.


Tehát idén felépítettük a tavaly elmaradt támaszainkat/ellenállásainkat, érdekes hogy pont azokon a pontokon, ahol az év végi emelkedés lassított. Ezeket feketével bekarikázva láthatjátok. Most ismét azon a ponton vagyunk, ahonnan a tavaly év végi utolsó roham elindult.

Összegezve:

Összességében, fontos támasz esett el a 6,8k-n a korábbi nyakvonallal, amivel instabillá vált a BTC helyzet, így a kereskedés is veszélyes, míg nem tisztázódik a további irány. Amíg nem sikerül a korábbi 6800-as fontos támaszunk fölé emelkedni inkább medvés, mint bikás a jelenlegi helyzet. Főleg azok tudtak jól járni, akik ahogyan kell, az előző emelkedés során profitot realizáltak és jelenleg USD-ben csücsülnek ( Ahogyan mi is ). A megjelölt támasz felett lehet érdemes elgondolkodni a visszavásárláson, valamint új alt pozíciók nyitásában.

Zárásnak egy kis érdekesség:

Gondolkoztatok már azon, hogy miért medve piac a piros csökkenő gyertyák piaca és miért bika ennek az ellentéte? A cikk borítóképében megtaláljátok a választ, a medvék felülről sújtanak le, míg a bikák alulról öklelnek felfele. Ebből adódik a csökkenő medve, vagy a medvék piaca és az emelkedő bika piac szimbóluma.

Ábrák jelölései:

Elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/
Honlap + Privát kereskedő csoport: https://www.cryptofalka.com

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.