Akinek nem számít a medvepiac: a KuCoin sikeresen összegyűjtötte 20 milliós célját

A szingapúri KuCoin kriptotőzsde 20 millió dollárt gyűjtött össze az első körös finanszírozásuk alatt – annak ellenére, hogy körülöttük a medvepiac egyre több áldozatot követel.

A Kucoin, ami az “emberek tőzsdéjének” keresztelte el magát, 2017 szeptemberében indult útjára, azóta pedig több mint 5 millió regisztrált felhasználót számlál.

A hivatalos közlemény szerint a finanszírozási folyamat első körében főként kockázati tőke befektetők vezették a pénzgyűjtést: többek között az IDG Capital, a Matrix Partners és a Neo Global Capital.

A platform mindegyik kockázati befektető erősségére játszik rá: az IDG Capital a marketingre, a Matrix Partners a forrásokra, a Neo Global Capital pedig a feltörekvő tech startupokba való befektetésre koncentrál.

Young Guo, az IDG Capital egyik partnere így nyilatkozott a projektről: “Az IDG Capital már 2012 óta fektet be kriptovállalatokba. Mi továbbra is úgy gondoljuk, hogy a blokklánc technológia az egész világunkat gyökeresen fogja átalakítani. A célunk pedig az, hogy továbbra is biztosítsuk azoknak a projekteknek a sikerét, amiknek integritása megkérdőjelezhetetlen.”

A közlemény szerint az összegyűjtött pénzt a KuCoin 2.0 platform elindítására fogják felhasználni, ami a már létező tőzsde egy fejlesztett változata lesz. Ezen felül a KuCoin célja még, hogy a kisegítő munkatársak számára növelje, hogy még magasabb szinten láthassák el a kereskedők szükségeit.

A jövőbeni terveik között pedig a globális terjeszkedés játssza a legfontosabb szerepet, minél több országba és célpiacra szeretnének eljutni – hasonlóan mint a Binance és a Huobi tette. A kutatásra és fejlesztésre is fognak szánni a most összegyűlt pénzből: újabb kriptovalutákat és blokklánc projektet keresnek folyamatosan. Még egy blokklánc gyakorló központot is létre szeretnének hozni, ahol a követező blokklánc tehetségeket tervezik oktatni.

Akinek nem számít a medvepiac: a KuCoin sikeresen összegyűjtötte 20 milliós célját

Michael Gan, aki a közleményt kiadta, így fogalmazott:

“Mindig is hittünk abban, hogy egy nap majd minden blokklánc technológiával fog működni, és mi továbbra is ezt a célt tartjuk a szemünk előtt. Ezekkel az új partnerkapcsolatokkal azon dolgozunk, hogy a KuCoin lehessen a legjobb elérhető tőzsde.”

Majd még ezt is hozzátette:

“Bár ebben az évben sok kihívással kellett megküzdenünk, folyamatosan előre haladtunk, és rengeteget fejlődtünk.”

A medvepiac ellenére az ázsiai kriptotőzsdék rendületlenül fejlődnek, így a szingapúri KuCoin számára a jövő tényleg ennyire fényes lehet.

Ti mit gondoltok: képes lesz ugyanilyen iramban fejlődni a KuCoin?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük