Még alvás közben is kereshetsz kriptovalutát, stakinget vezet be a Ledger

A világ legnépszerűbb kriptovaluta hardvertárcája a Ledger, újdonsággal rukkolt elő. A már több, mint 1,5 millió eladott tárcával büszkélkedő francia cég Ledger Live platformján új szolgáltatást indított. A funkció lehetővé teszi bárki számára, hogy jutalmat kapjon, közvetlenül a hardver tárcájára.

Mostantól passzív módon is kereshetsz kriptovalutát stakinggel. A Ledger tegnap adta hozzá új szolgáltatását a Ledger Live nevű felületéhez, amely egy online portál és a kriptovaluták kezelésére szolgál.

Mi is a staking?

A staking egy olyan folyamat, amely során a felhasználó a kriptovaluta tárcájában lévő eszközeinek egy részét zárolja azért, hogy ezzel a proof-of-stake blokklánc hálózat működését támogathassa. A tulajdonosok a hozzájárulásért cserébe jutalomban részesülnek. A jutalmazást hasonlíthatjuk akár a tradicionális bankokban lekötött betétek után járó kamatokhoz is.

A Ledger elsőként a Tezos coinját adta hozzá a szolgáltatáshoz. A Tezos egy proof-of-stake kriptovaluta, amelynek célja az, hogy irányítást biztosítson a blokklánc számára. A Tezos jelenlegi éves hozama 6%, amiből levonásra kerülnek a validátori díjak.

Ledger vs. kriptotőzsdék

Az elmúlt hónapokban a legnagyobb kriptotőzsdék, ideértve a Binance-t és a Coinbase-t is, staking szolgáltatásokat adtak felületükhöz, melyek segítségével a felhasználók coinjaikat felajánlva jutalmat kaptak. A Ledger egy nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy nagyjából ők is ugyanezt akarják tenni, de néhány kiegészítő funkció hozzáadásával.

“A Ledger a felhasználók számára nagyobb kontrollt akar kínálni a staking felett. Ellentétben a nagy kriptotőzsdékkel, ahol a felhasználóknak fel kell adniuk választási jogaikat, a Ledger Live esetében egy listáról kiválaszthatják a számukra legszimpatikusabb validátort,” írta a sajtóközlemény.

A felhasználók szabad kezet kapnak validátoraik megválasztásában, akik lényegében a hálózat biztonságát segítik elő azzal, hogy csak a jó szereplők számára engedélyezik a tranzakciók feldolgozását. Ha viszont a felhasználók átadják az irányítást egy kriptotőzsdének, a tőzsde dönthet úgy, hogy egy rossz szereplőt támogat, amely a profitszerzés érdekében felügyeli a hálózatot. A Ledger azt reméli, hogy ehelyett, ők egy sokkal decentralizáltabb módszerrel tudják majd támogatni a blokklánc maximális biztonságát.

A Ledger az egyik legelterjedtebb offline wallet működtetője. A Ledger Nano X USB méretű hidegtárcáján 23 coint és több mint 1200 ERC20 tokent lehet biztonságos körülmények között tárolni. A tárca átszámítva mintegy 40 000 forintba kerül a Ledger hivatalos honlapján.