Technikai elemzés: a Tezos kitört a medvés trendcsatornájából

A Tezos csupa szép és kellemes dolgot produkál az elmúlt napokban… 6 hónapos csúcsát átlépve, valamint a tőkéjét 1 milliárd dollár felé gyarapítva mutatja az utat a Bitcoinnak, hogy is kell(ene) elküldeni a medvét melegebb éghajlatra.

A Tezos új csúcsokat ér el

Az elmúlt hétvége az altcoinok szempontjából kedvezően alakult, mivel a kriptopiac tőkéje 200 milliárd dollár felé került. Az erősödést a Tezos érezte meg legjobban. A projekt értéke már az 1 milliárd dolláros határt is sikeresen átlépte és ezzel együtt a TOP 10 kriptovaluta közé került.

A Bitcoin erősödést mutatott 7800 dollárig, a „kicsik” pedig szépen követték a növekedésben. A XTZ megelőzte a Cardano-t is. A hét elején még 1,23 dolláros érmék értéke 1,65 dollárig növekedett. Ezt követte a csökkenés, de a jelenlegi 1,57 dollár/érme még mindig komolyabb hasznot jelent.

A mellékelt ábra az XTZ elmúlt hét napját ábrázolja. Az említett 1,23 dollárról elrugaszkodó Tezos a mai napig 28,66%-os növekedést könyvelhet el.

A napi tőkemozgás a Tezos háza táján 40 millió dollárról 70 millióra ugrott. Valószínű, hogy a Binance, OKEx, majd később Coinbase Pro marketingmunkája is segítette a projektet ebben a szép menetelésben. Az év elejétől jelenleg az XTZ +250%-os hasznot könyvelhet el, lekörözve ezzel magát a Bitcoint is.

A Tezos éves grafikonját tekintve ugyanazt a csatornaképződést láthatjuk, amelyikben jelenleg a Bitcoin vagy a kriptovaluták tőkéje található. Sokan már a medve piacból kitörést jósolják (és várják) a jövő májusi Bitcoin felezés előtt, és hát jelen esetben épp a Tezos mutatja azt az irányt, a trendet, ami az egész kriptopiacra várhat.

A Tezos növekedését előidéző támogatók:

  • a múlt hét folyamán a Binance bejelentette, hogy támogatni fogja a Tezos „nulla kezelési költség” politikáját, amire a Coinbase is azonnal reagált.
  • intenzíven folytatódik a fejlesztői munka a Tezos háza táján, valamint a CSO alapítvány és Ryan Lackeye részéről elhangzott nyilatkozatok alapján lehetséges társfinanszírozásról lehet szó az Ethereum csapatának alapítványával.

Végszó

A XTZ jelenleg egyértelműen vezető szerepet tölt be a kriptovaluták piacán. Az Ethereum éppen sikeres hálózati fejlesztésen ment keresztül (Isztambul fork), ez azonban az érme értéken nem tükröződött. A Tezos hasonlít a Binance Coin növekedéséhez, és csak a jövő fogja megmutatni, hogy mennyire effektíven tudják kihasználni.

Tekintsd meg korábbi elemzéseimet is: https://www.bitcoinbazis.hu/author/jan-k/

FIGYELEM: Ezen cikk nem tartalmaz direkt befektetési tanácsokat. Minden befektetés előtt ajánlott saját analízist végezni, és befektetés előtt minden esetben mérlegelni a lehetséges rizikók forrásait és mértékét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük