Még távol a Bitcoin maximális potenciális hatása az emberiségre

Alex Gladstein, a Human Rights Foundation stratégiai vezetője szerint a maximális potenciális hatása a technológiáknak az emberiségre nehezen állapítható meg a kezdetekben.

Amikor a Bitcoin elindult a 2000-es évek végén, akkor csupán egy ösztönös válaszreakciónak látszott a hagyományos pénzügyi rendszer ellentmondásaira és folyamatos félresiklásaira. E reakció párosult az azóta is növekvő bizalmatlansággal a régi rendszer kapuőrző intézményeivel szemben, mint a bankokkal és nemzetközi pénzügyi, politikai szervezetekkel szemben.

A Bitcoin narratíva folyamatosan változik (értékőrző, fizetőeszköz, bankellenes alternatíva, lázadás, függetlenség, partial exit, mind az egyben stb.) de megfigyelhető a menekülési útvonal narratíva felerősödése több országban is. Ilyen országok Venezuela és Zimbabwe is, ahol a korrupt rezsimek félremenedzselt pénzügyi rendszereinek keretében az átlag állampolgár már képtelen emberhez méltó módon boldogulni.

Alex Gladstein szerint a Bitcoin maximális potenciális hatása az emberiségre még feltérképezetlen:

“Ugyanezt mondanám a Bitcoinról, és azt hiszem, hogy csak a hátterem és az emberek miatt akikkel együtt dolgozom, és a hétköznapi helyzetek miatt, rájöttem, hogy a Bitcoin ugyanolyan szélesebb körű hatást fog gyakorolni, az Internethez hasonlóan, egy olyan technológiára, amely decentralizálja az információ előállítását és az információkhoz való hozzáférés eszközét.”

Olvasnivaló: Szatosi Nakamoto: Egy peer-to-peer elektronikus készpénzrendszer

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük