Megbosszulta a Kínai Kommunista Párt a hongkongi virológus fecsegését

Nagyjából három hónapja arról számoltunk be, hogy Dr. Li-Meng Yan hongkongi virológus egy amerikai tévécsatornának elmondta, hogy a Kínai Kommunista Párt már korábban is tudott a COVID-19 járványról, de elhallgattatta az arról beszélni kívánó kínai orvosokat. Később a szakértő hölgy azt állította, hogy a vírust laboratóriumban állították elő, amit saját kutatásaival is bizonyított.

Már akkor sejteni lehetett, hogy az őszinteségének bizony súlyos következményei lehetnek, hiszen a párt nem szereti azokat, akik túl sokat fecsegnek. Nem kellett sokat várni a retorzióra. Habár a fiatal virológus az Egyesült Államokba menekült és valószínűleg soha többet nem térhet haza, a családja otthon maradt, így a Kínai Kommunista Párt az édesanyján állt bosszút.

Miles Guo, kínai milliárdos és politikai aktvista azt nyilatkozta a War Room Pandemic nevű műsorban, hogy Dr. Li-Meng Yan édesanyját letartóztatták a kommunisták. Miles Guo szerint a Kínai Kommunista Párt megtorlásként tartóztatta le Yan Kínában maradt édesanyját, miután a hongkongi virológus komoly vádakkal illette Kínát. A hírt később a The Epoch Times is megerősítette.

Mivel Yan még április 28-án elhagyta Kínát, így úgy tűnik, hogy az anyja volt az utolsó lehetősége a kommunista pártnak, hogy arra kényszerítse a fiatal orvost, hogy több bizalmas információt már ne tárjon a nagyvilág elé a COVID-19-ről.

Lecsapott a cenzúra a hongkongi orvosnőre

“Ez a vírus nem származhat a természetből”, mondta Yan. „Nem akarják, hogy az emberek megtudják az igazságot. Ezért tiltották le a fiókomat a Twitterről is. Én vagyok a célpont, akit a Kínai Kommunista Párt el akar tűntetni.”

Mint arról mi is írtunk, Yan létrehozott egy Twitter-fiókot, de a közösségi média 48 órán belül lekapcsolta azt. Yan kiáll amellett, hogy a vírus a vuhani laboratóriumból származik. Hozzátette: “A WHO referencialaboratóriumában dolgoztam, amely a világ legfontosabb koronavírus laboratóriuma a Hongkongi Egyetemen. A járvány korai szakaszában részt vettem a kutatásokban.”

A kínai tudós természetesen kapott hideget-meleget más szakemberektől. Többen azt állították, hogy a virológus állítása csak spekuláció. Noha azt tényleg nem lehet egyértelműen leellenőrizni, hogy Yan kutatásai valósak-e, az mégis elgondolkodtató, hogy a kínai és a nyugati közösségi média platformok miért próbálják mindenáron elhallgattatni a fiatal szakértőt.

Nem ez lenne egyébként az első eset, hogy Kína nyomást gyakorol azok családtagjaira, akik nem értenek egyet a kommunista párt módszereivel. Korábban egy Ausztráliában tanuló kínai diák családjára szálltak rá a hatóságok, aki a Twitteren rendszeresen szidta a Kínai Kommunista Pártot. A fiú édesapját feltűnően sokszor vitték el a kínai rendőrök, de nem tőrt meg sem a srác, sem pedig az apja. Később blokkolták a diákot WeChat-en, majd megpróbálták letiltani az összes közösségi média platformon és felhőszolgálatáson lévő fiókját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük