Meghaladja a bitcoin tranzakciós volumen a PayPal forgalmát

  • 37
  •  
  •  

Érdekes elemzést közölt a Twitteren egy elemző a bitcoin tranzakciós forgalmáról.

Kriptovaluta kereskedési robotok megfizethető áron! Passzív jövedelem egy életre!

Már a PayPal forgalmát is meghaladja a bitcoin tranzakciós volumen

Yassine Elmandjra a Twitteren tett közzé egy igen érdekes ábrát, mely a bitcoin tranzakciós forgalmát hasonlította össze több fizetési szolgáltató forgalmával.

Az ábrán a bitcoin dollárban kifejezett tranzakciós értéknövekedése látszódik az évek függvényében. Ebből pedig kiderül, hogy már most lehagyta a legnépszerűbb kriptopénz a Discover hitelkártya szolgáltató és a PayPal éves forgalmát.

Bitcoin tranzakciós forgalom vs PayPal

Robbanásszerű növekedés 2017-ben

2017 előtt a napi bitcoin tranzakciós forgalom 100 millió dollár vagy az alatt volta. Majd 2017-ben robbanásszerű növekedés következett be a piacon az árfolyam emelkedéssel együtt. 2017 decemberében és 2018 januárjában volt olyan nap, hogy a napi forgalom meghaladta az 5 milliárd dollárt, de átlagosan is 4 milliárd dollár felett mozgott egy hónapon keresztül.

Ahogy az árfolyam csökkenni kezdett a forgalom is ezzel együtt esett vissza. 2018 nyári hónapjaiban 500 millió dollár volt az átlagos forgalom a bitcoin blokkláncán. Mindössze néhány nap érte el az 1 milliárd dolláros napi forgalmat. Ez azonban még mindig többszöröse a tavaly és azelőtt forgalomnak.

A tranzakciós forgalom még mindig sokkal alacsonyabb, mint a bitcoin piacán a kereskedés volumene. Hiszen itt a CoinMarketCap adati szerint napi szinten több, mint 4 milliárd dollár cserél gazdát, csak az azonnali piacon. A derivatív terméket és OCT-t beleszámítva a volumen ennek akár a duplája is lehet.

A napi 500 millió dolláros forgalomból évente átlagosan 182 milliárd dollár fizetési volumen adódik, miközben a Discover 145 milliárd dollárt, a PayPal pedig 139 milliárd dolláros forgalmat dolgoz fel évente.

Van még hova fejlődni, de ez is szép teljesítmény

A fizetési forgalom terén tehát sokat nőtt a bitcoin a meglévő hagyományos szolgáltatók forgalmához viszonyítva. Elmandjra azért hozzáteszi, hogy az igazán nagyok, mint a Visa, a MasterCard és kínai UnionPay mellett a bitcoin még mindig kispályásnak számít, hiszen ezek a szolgáltatók több tízezer milliárd dollár forgalmat bonyolítanak le. Éppen ezért a bitcoin skálázási probléma megoldására mindenképpen szükség lesz a jövőben, hogy igazán globális fizetési eszköz lehessen a bitcoinból.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.