Megjelent egy spot Bitcoin ETF termék tickere egy hatósági honlapon

Az Invesco és a Galaxy spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapjának (ETF) tickerje, a BTCO megjelent a Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC – Letéti Vagyonkezelő és Elszámoló Vállalat) honlapján, ami mindenképpen előrelépést jelent a két vagyonkezelő spot Bitcoin ETF engedélykérési folyamatában. Nagyjából az elmúlt egy hétben adták hozzá a tickert, mert október 25-én még nem szerepelt a weboldalon.

A BTCO megjelenése nem jelent még semmit

Természetesen az, hogy a BTCO ticket megjelent az ETF Termékek szekcióban a DTCC-nél, nem jelenti azt, hogy jóvá is lesz hagyva a kérelem. A DTCC szóvivője szerint teljesen normális gyakorlat a listázás a Nemzeti Értékpapír-elszámoló Társaság értékpapírra való jogosultsági listáján. Ezzel felkészülnek arra, hogy egy új ETF termék indul el rövidesen a piacon. De ő is hangsúlyozta, hogy a listán megjelenő ticker nem jelent semmiféle utalást semmiféle jóváhagyásra. A globális befektetési cég, az Invesco és a kripto alapkezelő Galaxy Digital közös spot Bitcoin ETF kérelmét június 21-én nyújtották be újra.

Az Amerikai Tőzsde- és Értékpapír Felügyelet (SEC) az elmúlt időszakban kifejezetten sok ilyen kérelmet kapott. A sok kérelem volt az egyik oka annak, hogy a Invesco és a Galaxy Digital újból aktiválta kérelmét – ők sem akarnak lemaradni a vetélytársaktól. Az első kérelmet még a BlackRock befektetési gigász adta be június 15-én. Várhatóan a SEC valamikor a következő 2 hónapban fog döntést hozni a kérelmek vonatkozásában. Nagyon optimista a piac, sokan gondolják úgy, hogy a mostani bitcoin áremelkedés ( BTC Price BTC Price ) jelentős részben a pozitív bizakodásnak köszönhető a kérelmek elbírálását illetően.