Itt egy eszköz, amivel leküzdhető a kriptovaluta piaci volatilitás

A Gekkoin nevű startup egy olyan strukturált kriptovaluta befektetési terméket indított az európai piacokra, amivel csökkenthetővé válik a kriptovaluta piaci volatilitás.

Ahogy növekszik a befektetési étvágy a digitális eszköz piacokon, úgy emelkedik a kriptovaluták volatilitása is, ami ahhoz vezet, hogy még többen kezdik el fenntartásokkal kezelni a szektort. Ennek a problémának az orvoslására találta ki a Gekkoin fintech a strukturált letétkezelést, amivel lehetővé teszi felhasználói számára, hogy még akkor is nyereségesek maradjanak, amikor a kriptók árfolyama megtorpan, vagy akár elkezd délre tartani. A felhasználók bitcoinban, etherben, vagy akár moneróban is elhelyezhetnek letéteket az oldalon, ami maximális tőkekockázat-védelem mellett alapból magasabb hozamokat kínál a felhasználóknak, mint a hagyományos banki befektetési megoldások.

A Gekkoin közleménye szerint egy komplett befektetési megoldást kínál az egyszerűségre kihegyezve, ahol számos stratégiai lehetőség közül választhatnak a szakemberek, de egyben a kriptókban kevésbé jártas felhasználók is. A fejlesztők állítása szerint a megoldásuk hatékony eszköz lehet kriptovaluta és a fiat befektetések biztonságos, egyszerű és hatékony eszközkezelésére. A Gekkoin a platformja építésében az Adventarium blokklánc-fejlesztő cégre támaszkodott, az AtlantEx brókercéggel, illetve a Papaya fintech platformmal közösen.

Kockázatkezelési stratégiák, tőkevédelem

A közleményük szerint az ügyfelek háromféle kockázatkezelési stratégia közül választhatnak. A ‘dinamikus’ stratégia lehetővé teszi, hogy a felhasználók akár 50%-ot profitáljanak évente a kriptovaluták árfolyamának növekedéséből. A ‘biztonságos’ stratégia követői csökkenő árfolyamok esetén évi 4%-os, árfolyamnövekedés esetén pedig akár évi 18%-os nyereséget realizálhatnak. A ‘kiegyensúlyozott’ stratégiával – melyet nevezhetünk egyszerűen aranyközépútnak – 20-25%-os profitot biztosítanak, és mellé 95-100%-os tőkevédelmet az esetleges veszteségekkel szemben.

A Gekkoin célja tehát úgy tűnik, hogy nyereséget biztosítson felhasználói számára még abban az esetben is, ha a kriptovaluta piacok nem éppen a legfényesebb időszakukat élik. A strukturált kriptovaluta befektetési rendszer mellé természetesen a Gekkoin digitális tárcát is biztosít, ami a Gekkard nevű appon keresztül érhető el. Az app letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból egyaránt, és lehetővé teszi az ügyfelek számára a díjmentes pénzfelvételt és pénzbefizetést. Az alkalmazás továbbá a regisztrációs és személyazonosítási eljárások után egy teljes értékű betétszámlát biztosít máltai IBAN bankszámlaszámmal és SEPA átutalási móddal. Amennyiben a felhasználók EGT-állampolgárok, akkor számukra lehetőség nyílik a fizetési korlátok kedv szerinti megváltoztatására és Mastercard bankkártya igénylésre is.

A legtöbb határidős termék jelenlegi formájában túl bonyolult a kevésbé jártas, tapasztalatlan felhasználók számára. A Gekoinnal arra törekszünk, hogy leegyszerűsítsük a folyamatot, a kriptovalutákba fektetést pedig felhasználóbaráttá és biztonságossá tegyük mindenki számára” – nyilatkozta a Gekkoin szóvivője.

A Gekkoin várakozásai szerint a strukturált kriptovaluta piaci befektetési termékek iránti kereslet tovább fog nőni az intézményi szereplőknek – köztük a Barclays Capital befektetési banknak -, valamint az újan érkező befektetőknek köszönhetően. A máltai cég konkrét tervei között szerepel, hogy SWIFT utalásokat vezessen be, növelje a platformon elérhető szolgáltatások számát és elkezdje népszerűsíteni magát Európában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.