Megjött a WhatsMiner M60 várva-várt bányászgép sorozata

A MicroBT, egy Bitcoin bányászgép gyártó komoly bejelentést a dubaji Blockchain Life 2023 rendezvényén nemrégiben. A cég bemutatta legújabb generációs bányászgépeit, a WhatsMiner M60 sorozatot, amelyben van víz- és léghűtéses modell is. Dr. Zuoxing Yang, a MicroBT alapítója és vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta az energia kulcsfontosságú szerepét a bányászati hardverek működtetésében. Kiemelte a megújuló energiaforrások növekvő jelentőségét és a megújuló technológiák használatát.

A MicroBT bányászgépei jó lendületet adnak a hashrátának

A MicroBT új Bitcoin bányászgépeinek bevezetése elméletileg jelentős hatással lesz a teljes Bitcoin-hálózat hashrátájára hatékonyságuk és változatosságuk miatt. Például egy izlandi bányászfarmon, ahol a hűtés környezetileg megvalósul ingyen, és egy texasi bányászfarm között eltérő problémák merülnek fel a hőkezeléssel kapcsolatban. A legújabb WhatsMiner-modellek elvileg ezen igényeket is kezelik megfelelően. A WhatsMiner M66S és a WhatsMiner M66 merülőhűtéses modellek 298 TH/s és 270 TH/s, illetve 276 TH/s és 240 TH/s közötti hashrátákat biztosítanak. Mindkettő jó energiahatékonysággal büszkélkedhet, 18,5 J/T és 19,9 J/T értékkel. Ez együtt hatékonyabb bányászatot tesz lehetővé.

A vízhűtéses modellek, a WhatsMiner M63S és a WhatsMiner M63, még nagyobb hashrátát biztosítanak, 390 TH/s-tól 360 TH/s-ig és 366 TH/s-tól 334 TH/s-ig. A 18,5 J/H és 19,9 J/T energiahatékonysági értékek itt is figyelemre méltóak. És végül ott vannak a léghűtéses gépek. A WhatsMiner M60S és M60 modellek 186 Th/s és 170 Th/s közötti, illetve 172 Th/s és 150 Th/s közötti hashrátát kínálnak. A 18,5 J/T, illetve 19,9 J/T energiahatékonysági besorolással ezek a modellek jól alkalmazhatók olyan környezetekben, ahol a folyadékhűtés nem feltétlenül kivitelezhető. Vincent Zhang, a MicroBT értékesítési igazgatója kiemelte, hogy az M60-as sorozatot választó bányászok optimalizálhatják működésüket a korrekt energiafelhasználás és megnövekedett hatékonyság okán.