Meglepő helyen bukkant fel, majd tűnt el a bitcoin fehér könyve

Még április elején írtunk róla, hogy egy Andy Baio névre hallgató techblogger véletlenül kiszúrta, hogy a Bitcoin Whitepaper elrejtve megtalálható az összes új macOS-ban. Először a 10.14.0-s verzióban jelent meg a dokumentum. Akkor azt írtuk, hogy még mindig elérhető egy applikáció mintafájljaként. Eddig tartott a vidámság, ugyanis április 25-én egy Apple-hírekkel foglalkozó oldal lehozta a szomorú hírt.

Az Apple gyorsan lépett a Bitcoin whitepaper ügyben

A friss hír szerint az Apple eltávolította a Virtual Scanner II appot a legújabb MacOS Ventura 13.4-es béta verziójából. Így pedig a bitcoin whitepaper sincs többé a rendszerben. Azután, hogy az elmúlt öt évben minden MacOS-ban ott csücsült. Azt senki nem tudja a mai napig, hogy miért volt ott a Virtual Scanner II mintafájljai között, a legvalószínűbb elmélet szerint néhány Apple alkalmazott szórakozott csak. Persze voltak ennél elrugaszkodottabb elméletek, az egyik szerint maga Steve Jobs volt Satoshi Nakamoto.

Az viszont most már biztos, hogy az Apple vezetőinek nem annyira tetszett a bitcoin whitepaper jelenléte, mert most már nem elérhető. A dokumentum teljesen más néven, az applikáció egyik könyvtárában volt PDF-ek és képek között. Ezért a legtöbb kriptos úgy véli, hogy sosem volt cél az, hogy bárki megtalálhassa a dokumentumot. Az Apple-hez kapcsolódó másik friss hír, hogy egy kaliforniai bíróság a cég ellen ítélt egy fontos ügyben. Ez azért kezdődött, mert az Apple megpróbálta az NFT készítőket és fejlesztőket arra kényszeríteni, hogy a saját fizetési platformját használják 30%-os jutalékért.