Megőrülnek a mémérme tulajok: tőzsdét indíthat a Twitterből lett X?

Radikálisan új hozzáállással vezeti Elon Musk a Twittert, szimbolikus lépésként pedig X-re változtatta a cég nevét. Az X platformtól azt várja Musk, hogy az internet közepe legyen, mely vízióba tökéletesen illeszkedne egy saját tőzsde indítása is.

Csütörtökön a Semafor értesülésére hivatkozva röppent fel a hír, hogy a Twitter saját tőzsde indításán dolgozhat. Az értesülés arról szólt, hogy az X olyan pénzügyi céget keres, amely kereskedési adatokat tudna adni a közösségi médiacég készülő tőzsdei platformjához. Az igények listáját az előző hetekben küldhették szét a nagy szolgáltatóknak, és a sajtóértesülés szerint legfőképpen valós idejű tőzsdei árfolyamokat, és egyéb pénzügyi adatokat szeretne becsatornázni az X.

Bár a sajtóhírek csak hagyományos tőzsdei szolgáltatásokról szóltak, az X hagyományosan fontos pillére a kriptós közösségnek is, így azonnal megindultak a találgatások arról is, hogy esetleg a Musk által favorizált DOGE mémérme lehet majd az X natív pénzneme. A találgatások lázban tartják a twitterezőket, akik közül sokan nem tudják elképzelni, hogy ha létrejön a platformon valamilyen pénzügyi szolgáltatás, akkor kimaradjon a buliból a SHIB és a DOGE.

A Reuters az X sajtóosztályát is megkereste, a cég nem kommentálta az értesülést. Elon Musk bár már nem vezérigazgatója a cégnek, egy tweetben mégis meggyőzően cáfolta a megjelenteket:

Ettől függetlenül mindent egybevetve az elemzőket nem érné meglepetésként, ha a közösségi óriás mégis elmozdulna a pénzügyi szolgáltatások irányába is. Elon Musk tavaly a Twitter átvételekor azt mondta, hogy létre szeretné hozni az X-t, ami a “minden alkalmazása” lesz, és a kínai WeChat szuperalkalmazáshoz hasonlította, amelyben a mindennapi élet számos dolgát intézhetik a kínaiak, beleeértve a pénzügyeket is.