“Megszívtuk. A készpénz csak szemét” – mondta a Gazdag papa, szegény papa szerzője

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Gazdag papa szegény papa szerzője, Robert Kiyosaki ismét a Bitcoint, az Ethereumot és a nemesfémeket éltette legújabb podcast-jában. A bestseller könyv szerzője úgy véli, a készpénz már nem más, mint szemét.

A Rich Dad Radio Show új podcast-epizódjában Robert Kiyosaki szerző és ingatlanos vállalkozó azt mondta, hogy nem szeretne arról vitát nyitni, hogy melyik értéktárgy a jobb, a BTC, az ETH, vagy az arany, de ő ezekből annyit vesz, amennyit csak tud, hiszen a fiat pénzek elértéktelenednek.

„Hálás vagyok azért, hogy sok aranyam, ezüstöm, Bitcoinom és Ethereumom van, és nem akarok erről vitát nyitni. Peter Schiff mindig az arany és az ezüst miatt veszekszik, Max Keiser erre visszaszól neki, viszont én azt gondolom, hogy „Mi a fenén vitatkoztok srácok?” Most inkább mindegyikből annyit szerezz be, amennyit csak tudsz, a kormány tönkrement. Megszívtuk. Az egész gazdaságunk elcseszett. Olyan mélyen el vagyunk adósodva, mintha futóhomokba süllyednénk, és te még mindig az aranyról, az ezüstről, és a Bitcoinról vitáznál. Inkább csak vegyél valamit.”

Tavaly Kiyosaki azt jósolta, hogy a Bitcoin árfolyama 2021-ben átfogja lépni az 50 000 dollárt. Jóslata bejött, hiszen azóta már többször átlépte a 60 000 dolláros lélektani határt is. A híres könyv szerzője kijelentette, hogy árjóslata nem feltétlenül a Bitcoin erősségén alapult, hanem az Egyesült Államok gazdaságának és kormányának gyengeségén.

„Nem a Bitcoin felett ítélkezem. Kormányunk ostobaságát ítélem el. Ingatlanos fickó révén, amikor látom, hogy mekkora adósságot vesznek az emberek a nyakukba már csak azt kérdezem, hogy amikor San Francisco környékén az összes irodaház nem tudja majd fizetni a bérleti díjat, akkor ki fogja megmenteni őket? Ezért tettem meg az 50 000 dolláros Bitcoin tétemet. Fogadás volt a gazdasággal szemben. Én nem a Bitcoinra fogadtam. Arra fogadok, hogy a Federal Reserve még több pénzt fog nyomtatni, és ha nem is nyomtatnak tovább, akkor is elcsesztük.”

banner

Majd hozzátette: “Én már évekkel ezelőtt azt mondtam, hogy a készpénz szemét, és egyre inkább azzá válik. A mesterséges intelligencia és a technológia a dolgokat hatékonyabbá teszi, az áraknak folyamatosan csökkenniük kellene, de a Fed miatt nőnek… A Gazdag papa szegény papa első leckéje az, hogy a gazdagok nem pénzért dolgoznak, mert abban a pillanatban, amikor ezt teszed már elcseszted…”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.