Robert Kiyosaki: közeleg a bankválság, arany és bitcoin a kiút

  • 173
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Gazdag papa, szegény papa írója, Robert T. Kiyosaki szerint az Egyesült Államok egy totalitárius államforma felé halad és már maga is menekülne az országból az aranykészletével. Az amerikaiak már most fasiszták, véli, függetlenül attól, hogy mit mondanak magukról.

A fasizmus egyik jellemzője a nagyvállalatok és a kormány összefonódása, mialatt egy totalitárius rendszerben minden az állam akaratának van alárendelve. Az Egyesült Államokban már közel 40 éve növekszik a jövedelem egyenlőtlenség a top 1% és az alsó 40% között, Washington DC pedig – Brüsszelhez hasonlóan – a bankok és megavállalatok érdekeinek lakája.

Kiyosaki szerint az amerikaiak elvesztették az őseikre oly jellemző szabadságvágyukat.

“A szólásszabadságnak befellegzett. Szólásszabadság, gyülekezés szabadsága és a vallásgyakorlás szabadsága úgyszintén,” nyilatkozta.

Kiyosaki arany és ezüst felhalmozással készül arra az időre, mikor el kell hagynia az Egyesült Államokat.

“A múltban elkezdtem aranyat Svájcban és Szingapúrban felhalmozni, ha netán menekülnöm kellene, plusz más útleveleim voltak. Az arany és az ezüst menekülőeszközök, és ahogy tudod, a mai Amerikában csak a teherautósok keresnek pénzt,” magyarázta.

Az arany, mindegy hogy 1000 vagy 5000 dolláron jár, Kiyosaki továbbra is vásárolja, mert a jegybankok elleni védekezés egyik formája. Felhívta a figyelmet arra is, hogy nem a szocializmusért harcolt Vietnámban a 70-es években, hanem a kapitalizmusért. De szerinte sajnos az Egyesült Államok kezd marxistává válni.

Egy augusztus 21-ki tweetben arról írt, hogy nincs idő azon gondolkodni, hogy mibe fektessünk.

“Gyorsan közeleg egy óriási bankválság”

Ezt arra alapozza, hogy Warren Buffett eladta a banki részvényeit.

“MIÉRT SZÁLLT KI BUFFET A BANKOKBÓL. A bankok csődbe mentek. GYORSAN KÖZELEG EGY ÓRIÁSI BANKVÁLSÁG,” írta Twitterén. “Fed és a kincstár veszi át a bankrendszert? Fed és a kincstár ‘helikopter hamis pénzt’ juttat a tömegeknek hogy elkerülje a tömeges zavargásokat? Nincs idő a ‘majd meggondolom’-ra. Mennyi aranyad, ezüstöd, Bitcoinod van?”

Szerinte a Bitcoin szintén menedékeszköznek sorolható be mert egy “nemzetközi pénz ami a Fed és a pénzügyminisztérium hatáskörén kívül működik. Kiyosaki szerint az arany az ‘Isten pénze’ míg a Bitcoin az ’emberek pénze’ és mindkettő kiutat jelent az amerikai jegybank által rákényszerített rabszolgasorsból.

Kapcsolódó:

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.