Újabb bevételszerzési lehetőség: elérhető lesz a likvid stakelés a BSC hálózatán

A BNB Chain bejelentése szerint lehetővé teszik a natív likvid stakelést a BNB Smart Chain-en (BSC), a BNB Beacon Chain funkcióinak a BSC-re történő áttelepítése részeként. A BNB Beacon Chain pedig leállításra kerül, a hivatalos információk szerint 2024. júniusában. De még a leállás előtt minden funkcióját átmozgatják a BSC-re.

A BNB Chain szerint a likvid stakelés elérhetővé tétele a BSC-n lehetővé teszi az ökoszisztéma résztvevői számára, hogy biztosítsák a hálózatot, miközben megtartják eszközeik likviditását. Bár nem mondták meg, hogy pontosan mikor fog bevezetésre kerülni a likvid stakelés a BSC-n, a BNB Chain bejelentése szerint valamikor még áprilisban vagy május elején fog ez megtörténni.

Mit jelent a likvid stakelés a BSC-n?

A funkció bevezetésével a felhasználók decentralizált pénzügyi tevékenységet folytathatnak anélkül, hogy egyébként fel kellene áldozniuk az eszközük hasznosíthatóságát. Hiszen a stakelt kripto eszközökért cserébe likvid staking tokeneket fognak majd kapni. A birtokosok delegálhatják BNB tokenjeiket egy likviditási poolba vagy egyből a validálóhoz is. Tehát ha a BNB birtokosok a tokenjeiket beteszik a likviditási poolba, a likviditásbiztosító tokenjeit kapják cserébe.

Ezt aztán más tevékenységekre is használhatják az ökoszisztémában. A fejlesztőcsapat szerint a likvid stakelés és a maximális kinyerhető érték (MEV) optimalizálását együtt fogják bevezetni. A MEV-et engedélyező validálóknak lehetőségük lesz arra, hogy a MEV-bevételek révén növeljék stakelési jövedelmüket. Ez pedig végső soron a likviditási stake jövedelmekbe is beleszámít. A MEV ugye az a stratégia, amelynek során az egy blokkba kerülő tranzakciókat úgy rendezik, sorolják, hogy a kinyerhető profit maximalizálásra kerüljön.