Megvan az első NFL-játékos, aki bitcoinban kapja a teljes fizetését

Az amerikai foci rajongói biztosan emlékezhetnek rá, hogy még idén februárban egy megdöbbentően izgalmas Super Bowl döntőben az NFL 2020-as szezonját a Tampa Bay Buccaneers csapata nyerte meg. A döntőben az AFC konferencia győztesét, a Kansas City Chiefs csapatát verték meg 31–9-re. Alapvetően előzetesen a Kansas volt az esélyes, de aztán a 43 éves Tom Brady vezérletével a Tampa simán megnyerte a döntőt. A következő szezon szeptemberben indul majd. És a Chiefs csapata abban is komoly esélyesnek fog számítani az eddigi információk alapján. És lesz a csapatban egy NFL-játékos, Sean Culkin, aki a következő szezonban a teljes fizetését BTC-ben fogja majd kapni.

Az első NFL-játékos, aki bitcoinban kapja teljes fizetését

A kriptovaluták nagy támogatójának számító játékos szerint a bitcoin most már átmozdult abba a tartományba, ahol nem spekulatív eszközként, hanem tényleges befektetési eszközként tekintenek rá. Elvileg ezzel ő az első olyan NFL-játékos, aki teljes fizetését bitcoinban fogja kapni. Vagyis ez önmagában nem teljesen igaz, hiszen a Kansas csapata dollárban utal majd neki, de ez utána automatikusan átkonvertálásra kerül bitcoinra egy applikáció segítségével. Az alapfizetése 920 ezer dollár, tehát hozzávetőleg 300 millió forint. És ez egyébként a liga alapfizetésének számít, tehát Culkin a legrosszabbul fizetett NFL játékosok között szerepel.

Egyik márciusi tweetje szerint viszont ha BTC-ben kapja meg majd a pénzét, akkor a jelenlegi trendeket figyelembe véve rövidesen a liga legjobban fizetett játékosa is lehet majd. A tight end pozícióban játszó játékos egyébként nem rendelkezik komoly karrierrel és múlttal az NFL-ben. 2017-ben draftolta a Los Angeles Chargers csapata, ahol először a második szezonjában mutatkozott be 13 meccsen. 2019-ben lesérült, majd legközelebb 2020-ban tűnt fel a neve, amikor a Baltimore tartalékcsapatába igazolták le. Onnan került idén februárban a Kansas City Chiefs tartalékcsapatához. Szóval elég nagy esély van rá, hogy az idei NFL-szezonban sem fog feltűnni a Kansas első csapatában.

A bitcoinban való befektetését egyébként karrierjével is párhuzamba állította. Hiszen tight endként komoly fizikai igénybevételnek van kitéve és nem is számíthat túl hosszú pályafutásra. Így pedig egy jó befektetésre van szüksége, hogy megőrizhesse fizetésének vásárlóértékét. És Culkin a Twitter-profilján is változtatott, az ő szemei is lézerszemként ragyognak már, bízva abban, hogy előbb-utóbb a BTC árfolyama eléri a 100 ezer dollárt. Érdekességként a cikk végén érdemes megemlíteni, hogy Culkin ugyan az első, aki teljes fizetését BTC-ben fogja kapni, de nem az első, aki fizetése egy részét így kapja. A Carolina Panthers támadó falembere, Russell Okung fizetése felét már 2019 óta BTC-ben kapja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.