Megvertek egy kriptós YouTubert a befektetők

Saját otthonában vertek meg egy dél-koreai kriptós YouTubert közvetlenül az után, hogy befektetők egy csoportja megfenyegette a cége dolgozóit.

Kyu-hoon “Spunky” Hwangot otthonának liftjében kapták el még pénteken és verték meg.

A szöuli rendőrség két elkövetőt keres, akik ütőfegyverekkel támadtak a YouTuberre, majd kereket oldottak. Az áldozat sérülései nem életveszélyesek, de kórházi ápolásra szorul.

Az már kiderült, hogy előre eltervezett bűntettről van szó Hwang ellen, írta ki közleményben a CoinRunners kereskedési csoport, amit Hwang vállalata a Bit Gosu tulajdonában áll.

A közlemény szerint a dolgozókat sokként érte a bűntett és a biztonságra fognak fókuszálni miután Hwang kikerül a kórházból.

Az önmagát influenszernek valló Hwang kriptós befektetési témában vlogol a videómegosztón lévő csatornáján, a Spunky’s Bitcoin Broadcastingon. 2017 októberben alapította a Bit Gosu céget és mára a YouTube-on több mint 59 000 feliratkozóval rendelkezik, egyike a legnépszerűbb kriptós vloggereknek az országban.

A Bit Gosu gyakran reklámozott ICO-kat a csatornáján és 10 munkatárssal rendelkezik. Korábban kisebb botrányba keveredett, miután a CoinRunners tagok elvesztették a befektetéseik összegét.

A CoinRunners ezután kapott fenyegetéseket bizonyos befektetőktől.

A CoinRunners egy befektetői csoport közel 1000 feliratkozóval ingyenes és fizetős szolgáltatásokkal a tagoknak. A fizetős tagok kriptovaluta árelemzéseket és ICO befektetési tanácsokat kapnak Hwangtól.

Az eseményre reagálva a CoinRunners, a CoinRunners Gold fizetős klub és a YouTube csatorna felfüggeszti a szolgáltatását. A csatorna egyelőre elérhető.

Nem az első alkalom, hogy befektetési tanácsadókat ért erőszakos támadás miután a befektetők pénze nem fial, hanem fogy vagy egyenesen eltűnik. Dél-Afrikában például felgyújtották egy ponzis tanácsadó lakását a dühös befektetők.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.